Eyyüp Nebi Dünya Sabır Günü etkinlikleri

Eyyüp Nebi Dünya Sabır Günü etkinlikleri -Şanlıurfada iki grup arasında çıkan ve silahların da kullanıldığı kavgada seken kurşunun bindiği otobüste başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Yusuf Kerem Demirelin babası İbr


ŞANLIURFA (A.A) - Sabır timsali olarak anılan Hazreti Eyyüp Peygamberin mezarının bulunduğu ve adını taşıyan Viranşehir ilçesindeki beldede, 11incisi bu yıl organize edilecek Eyyüp Nebi Dünya Sabır Günü etkinlikleri, 15 Eylülde gerçekleştirilecek.
     Tertip komitesi adına yapılan yazılı açıklamaya göre, Viranşehir Kaymakamlığı ve Eyyüp Nebi Belediyesince düzenlenen etkinlikler kapsamında bu yıl Sabır, Sadakat ve Vefa kategorilerinde ödüller dağıtılacak.
     Bu çerçevede, 15 Eylül Cumartesi günü, Eyyüp Nebi beldesinde Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayacak etkinlikte ödüllerin verileceği kişiler, yaşadıkları ve ölümleriyle ülke gündemini meşgul eden kişilerden oluşuyor.
     Şanlıurfada iki grup arasında çıkan ve silahların da kullanıldığı kavgada seken kurşunun bindiği otobüste başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Yusuf Kerem Demirelin babası İbrahim Demirele Eyyüp Peygamber Sabır Ödülü verilecek.
     Sadakat Ödülü, yaşamı boyunca Aydın Menderese destek olan eşi Ümran Menderese, Vefa Ödülü ise yaklaşık 40 yıl sürgün yaşayan ve ülkesine döndükten sonra cumhurbaşkanı seçilen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursiye verilecek.
     Tertip komitesi tarafından ayrıca, bugüne kadar Eyyüp Nebi beldesine katkı sağlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvençin de aralarında bulunduğu bazı kişilere de plaket verilecek.
     Söz konusu etkinliklere, aralarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelikin de bulunduğu çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.
    
     Muhabir: Reşit Dağ - Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Eyyüp Nebi Dünya Sabır Günü etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER