Gaziantepin Yıldızları ödül töreni

Gaziantepin Yıldızları ödül töreni -Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: -Atalarımız nasıl kurtuluş mücadelesinde bütün dünyaya örnek olduysa, üretimin içinde olan herkes ekonomik mücadelede, ekonomik savaşta atalarımızın


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Atalarımız nasıl kurtuluş mücadelesinde bütün dünyaya örnek olduysa, üretimin içinde olan herkes ekonomik mücadelede, ekonomik savaşta atalarımızın ruhuna, şanına ve şerefine uygun bir şekilde hareket etmiş ve rakamları değiştirebilmeyi başarmıştır dedi.
     Şahin, Gaziantep Sanayi Odasının düzenlediği Gaziantepin Yıldızları ödül töreninde, Başbakan Yardımcısı Ali Babacanı uzun bir aradan sonra aralarında görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.
     Babacana sanayiciler ve hemşehrileri adına, hoş geldiniz diyen Şahin, Bugün en büyük gücümüz ekonomik istikrarsa, büyüyebilme kabiliyetiyse sayın Başbakanımızın, Başbakan Yardımcımızın baş mimarlığında bu işin vizyonunu, bu işin ufkunu, bu işin misyonunu yüreklenmiş ve 10 yıldan beri bu alanda büyük emek vermiş Başbakan Yardımcımızı şehrimizde görmekten duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum dedi.
     Gaziantepli sanayici ve iadamlarına seslenen Şahin, şunları kaydetti:
     Siz Gaziantepin yıldızları, Türkiye Cumhuriyetinin bayrağını aldınız, 174 ülkede, dünyanın neresinde olursa olsun bayrağımızın azizliğini, büyüklüğünü, üretimin alınteriyle birleştirdiniz. Aziz milletimizin büyüklüğünü gittiğiniz her yerde iyi üretim yaparak, kaliteli üretim yaparak gösterdiniz. Bu kolay birşey değil. Üretimden gelen biri ancak bunu anlayabilir, alın terinden kazanan biri ancak bunu anlayabilir. İş hayatımın uzun bir bölümünü üretimin içinde geçirdiğim için üretmenin ne kadar zor olduğunu bilen bir kardeşinizim.
     Üretimden gelmenin önemine değinen Bakan Fatma Şahin, şöyle konuştu:
     Gaziantep hiçbir zaman hırsı değil, kanaati öncelik edinmiştir. Kardeşliği, dayanışmayı, paylaşmayı öne almıştır. Ben değil biz demiştir ve her zaman kazanınca kazandırmıştır. Hazreti Mevlananın bir eli gökte bir eli yerde işaretinde, Haktan aldığını halka göndermiştir. Ve Hazreti Mevlananın pergeli gibi pergelinin bir ucu kalbiyle, alınteriyle Gaziantepin göbeğine diğer ucuyla da dünyayı dolaşmıştır. Risk almıştır. Risk eşittir, rızk demiştir. Rızkını en zor şartlarda aramıştır. Bu atalarımızdan gelen önemli bir miras. Atalarımız nasıl kurtuluş mücadelesinde bütün dünyaya örnek olduysa, üretimin içinde olan herkes ekonomik mücadelede, ekonomik savaşta atalarımızın ruhuna, şanına ve şerefine uygun bir şekilde hareket etmiş ve rakamları değiştirebilmeyi başarmıştır.
    
     -Ülkenin önündeki engelleri kaldırmak için
    
     Ülkenin önündeki engelleri kaldırmak için yapılan yasal düzenlemelere değinen Bakan Şahin, parlamentonun adeta yasa makinesi haline dönüştüğü dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Son 10 yıldan beri milletvekili arkadaşlarımız gece-gündüz hep beraber ülkenin önündeki engelleri kaldırmak için hangi yasada nasıl engel varsa, damdan düşenlerle bir araya gelerek bunu düzeltmeye çalıştık. 2008den önce aslında kimsenin de çok anlamadığı parayla ilgili bankacılıkla ilgili önemli bir yasayı çıkardık. Dedik ki sermaye yeterliliğini yüzde 8den yüzde 12ye çıkaracağız. Bankacının, bankacılık yapıyorsa ortağının ve yöneticisinin de şahsi olarak mükellefliğini ön şart koyduk. Ondan sonra 2008de ABD merkezli bir finans krizi çıktığında bizim o gün yaptığımız önemli yapısal dönüşümün ne olduğunu, parayı yönetmenin kabiliyetin, kapasitenin ve öngörünün ne olduğunu anladık.
     Bu örneğin Türkiyenin nasıl yönetildiğinin, dünyanın nasıl takip edildiğini, nasıl risk alındığını ve doğru zamanda doğru tedbirlerin nasıl alındığını gösterdiğini vurgulayan Şahin, Bakanlık olarak da gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermek için çalıştıklarını anlattı.
     Yola çıktıklarında en zengin yüzde 10 ile en fakir 10 arasındaki farkın 18 kat olduğunu aktaran Şahin, günümüzde bunun 12 kata düştüğünü belirterek, bunların hepsinin sosyal politikalar bakımından gelir dağılımındaki adaletsizliği nasıl iyi düzelttiklerinin en iyi örneği olduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Veli Gürgah / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantepin Yıldızları ödül töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER