Gazilerimize ve Şehitlerimize Uzanan Şefkat Eli

Gazilerimize ve Şehitlerimize Uzanan Şefkat Eli -Proje kapsamında gaziler, Sarıkamıştaki Allahuekber Şehitleri Anıtını ziyaret etti


KARS (A.A) - SODES kapsamında yürütülen, Gazilerimize ve Şehitlerimize Uzanan Şefkat Eli projesi kapsamında gaziler, Allahuekber Şehitleri Anıtını ziyaret etti.
     Kars Türkiye Muharip Gaziler Derneğinin organize ettiği program kapsamında, bir grup öğrenci, gazi ve şehit yakınları, Sarıkamış Allahuekber Şehitleri Anıtına geldi.
     Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şubesi Başkanı Yüksel Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, SODES projesi kapsamında Gazilerimize ve Şehitlerimize Uzanan Şefkat Eli projesiyle, gazi ve şehit ailelerine yönelik sosyal ve kültürel anlamda destekleyici faaliyetler yürüttüklerini söyledi.
     Gazi ve şehitlerin okuyan çocuklarına burs da verdiklerini ifade eden Öztürk, öğrenciler için Çanakkale ve Samsuna gezi programları düzenlediklerini vurguladı.
     Öztürk, şunları kaydetti:
     SODES projemizin son aşaması olan Sarıkamış Harekatı esnasında Allahuekber Dağlarında şehit olan 90 bin şehidimizin ruhlarını yad etmek için buraya geldi. Gaziler, şehit aileleri, yetiştirme yurdu öğrencilerini de davet ederek sosyal ve kültürel bütünlük sağlayarak, bu aileleri de birbiriyle kaynaştırmak için bir program hazırladık. Şehitlerimizi rahmetle anıyor ve hayatta olan tüm gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum.
     Programa, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Merkez Yönetim kurulu Üyesi Cevdet Dündar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şubesi Başkanı Öztürk de katıldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Gazilerimize ve Şehitlerimize Uzanan Şefkat Eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER