Geleneği İhya Geleceği İnşa İçin Ahilik

Geleneği İhya Geleceği İnşa İçin Ahilik tiyatro oyunu


SAKARYA (A.A) - Geleneği İhya Geleceği İnşa İçin Ahilik adlı tiyatro oyunu Adapazarı Kültür Merkezinde (AKM) sahnelendi.
     Kocaeli Ahilik Kültürünü Araştırma, Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Kuran, tiyatro oyunu öncesinde yaptığı konuşmada, Ahiliğin vizyon, misyon ve organizasyon biçiminin iş dünyasında uygulanmasının Türkiye ve dünya için büyük bir kazanç olacağını söyledi.
     Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Ayşenur Didem Yılmaz ve Elif Kabsalay tarafından hazırlanan Liselerarası TÜBİTAK Proje Yarışması kapsamında kendilerinden davet aldıklarını belirterek, Bu davet, bizi gerçekten çok etkiledi, kızlarımızı bu konuda tebrik ediyorum. Bizler de daha önce 19 kez İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi Tiyatro Kulübü tarafından sergilenen tiyatro oyununun Sakaryada da sahnelenmesini rica ettik. Ahiliği gençlerimize anlatabilmek bizim için önemli dedi.
     Ney dinletisi ardından sahnelenen oyunda Osmanlıdaki esnaf pazarında bir gün, usta kalfa ve çırak ilişkisi ile şet kuşatma töreni canlandırıldı. Oyun sonunda gençler ve oyunu sahneleyenler dakikalarca alkışlandı ve seyircilere helva ikram edildi.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Geleneği İhya Geleceği İnşa İçin Ahilik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER