Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk

Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun projesi -Olimpiyat şampiyonu milli atlet Aslı Çakır Alptekin, Kütahyada ziyarete açılan tırı gezerek, öğrencilerin tişörtlerini imzaladı


KÜTAHYA (A.A) - Olimpiyat şampiyonu milli atlet Aslı Çakır Alptekin, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) tarafından yürütülen Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun projesi kapsamında Kütahyaya getirilen spor tırını ziyaret ederek, öğrencilerin tişörtlerini imzaladı.
     Kütahyada bir alışveriş merkezinin otoparkında ziyarete açılan tırın bulunduğu alana İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce getirilen öğrenciler, tırdaki kupa ve fotoğrafları inceleyerek, oluşturulan minyatür sahalarda futbol ve basketbol oynadı.
     Tırı, eşi ve antrenörü İhsan Alptekin ile ziyaret eden Aslı Çakır Alptekin, Londra 2012 Olimpiyatlarında kadınlar 1500 metre yarışında bitiş çizgisine ulaştığı an ile olimpiyatlarda yarışan diğer sporcularla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildiğinde çekilen iki fotoğrafını inceleyerek, tırın anı defteriyle öğrencilerin tişörtlerini imzaladı.
     Alptekin, AA muhabirine, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TASKK tarafından il il gezilerek böyle projeler yapılmasının, geleceğin sporcuları için çok anlamlı olduğunu söyledi.
     Çocuk ve gençleri spora teşvik etmeye çalıştıklarını dile getiren Alptekin, Elimizden geldiğince onlara örnek olup başarılı olabilmeleri için geçmişte yaşadıklarımı onlara aktarmak isterim. Çünkü Türkiyede çok başarılı sporcular var. Hepsine gönülden başarılar diliyorum. İnşallah temsil ettikleri branşlarda ülkemize önemli başarılar kazandırırlar dedi.
     Tır sorumlusu Ali Şarvan da iki spor tırının, 7 Martta Ankaradan farklı yönlere hareket ederek yolculuğa başladığını bildirdi.
     Batıya hareket eden tırla Eskişehirden sonra bir günlük program için Kütahyaya geldiklerini belirten Şarvan, bundan sonraki duraklarının Afyonkarahisar olduğunu ifade etti.
     Şarvan, çocuk ve gençleri spora, dostluğa davet etmek amacıyla yürütülen proje kapsamında tırların toplam 42 ili gezeceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül - Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER