Gençlik Treni Kırıkkalede

Gençlik Treni Kırıkkalede -Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Treni sadece gençlerimizi gezdirme amaçlı turistlik bir tren değildir. Gençlerimize bazı yayınları tren içerisinde ulaştırıyoruz


KIRIKKALE (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Treni sadece gençlerimizi gezdirme amaçlı turistlik bir tren değildir. Gençlerimize bazı yayınları tren içerisinde ulaştırıyoruz dedi.
     Bakan Suat Kılıç, bakanlık ve TCDD Genel Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan Gençlik Treni-Bu Memleket Bizim projesi kapsamında 19-29 yaş grubundan gençleri Türkiyeyi gezdirecek Gençlik Treni yolculuğunun ardından Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güneri makamında ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Bakan Kılıç, Kırıkkalenin sanayi üzerine inşa edildiğini, ancak gelinen nokta itibariyle gerçek modern kentleşme sürecini üniversite ile birlikte yaşayan bir kent haline geldiğini belirterek, üniversitenin toplam öğrenci sayısına bakıldığı zaman Ankaraya yakın olmanın avantajının Kırıkkalede görüldüğünü kaydetti.
     Açılan ve açılmakta olan yeni bölümler ve fakültelerle birlikte Kırıkkalenin biraz daha öğrenci sayısını artırarak hızla büyüyen üniversite yapısının yeni bölümlerle birlikte şehrin kentleşmesine büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Bakan Kılıç, şöyle devam etti:
     Türkiye genelinde 6 farklı güzergaha Gençlik Treni hareket ediyor. Bu güzergahların en yoğun kesişim yeri Kırıkkaledir. Bugün ilk adımı attık. Atılan ilk adımla birlikte Türkiyenin dört bir tarafından gençlerimiz en fazla Kırıkkaleyi görmüş olacaklar. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Treni sadece gençlerimizi gezdirme amaçlı turistlik bir tren değildir. Gençlerimize bazı yayınları tren içerisinde ulaştırıyoruz. Bir takım bilgi yarışmaları yapılacak. Tren içerisindeki tanışmalarda, tartışmalarda, konuşmalarda, paylaşmalarda sürekli olarak Türkiyenin yarınlarına yönelik fikir alışverişlerinde bulunacaklar.
     Bakan Kılıç, ziyaretin ardından Valilik bahçesinde kendisini bekleyen gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar / Yücel Velioğlu
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Gençlik Treni Kırıkkalede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER