Gönül Elçileri Projesi Akdağmadeninde tanıtıldı

Gönül Elçileri Projesi Akdağmadeninde tanıtıldı


YOZGAT (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayelerinde gerçekleştirilen Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi Akdağmadeni ilçesinde tanıtıldı.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mehmet Cemil Erkan, Akdağmadeni Belediye Düğün Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 14 ilçede Gönül Elçileri Projesinin tanıtımını yaptıklarını söyledi.
     Sağlıklı bir toplum ve mutlu yarınlar için sahip olunan en değerli varlıkların çocuklar olduğunu belirten Erkan, şunları kaydetti:
     Koruyucu aile, bakanlığımız tarafından yürütülen muhtaç durumdaki çocukların korunması ve bakılması hizmetine verilen bir isim. Sağlıklı nesillerin oluşabilmesi, mutlu yarınların gelişebilmesi için mutlu çocuklara, mutlu ailelere ve mutlu bireylere ihtiyacımız var. İnsanların hayatı her zaman yolunda gitmeyebiliyor. Kazalar, ölümler, boşanmalar, sosyal veya ekonomik zorluklar, psikolojik bunalımlar ailelerin parçalanmasına veya insanların engelli durma düşmesine sebep olabilir.
     İşte bu durumdaki insanlara, bu durumdaki çocuklara yardımcı olabilecek insanlara, ailelere ihtiyaç duyulabiliyor. Devletin sağladığı bu yardımların yanında insanlarında toplumsal bir sorumluluk olarak bu çocukların ellerinden tutmaları gerekiyor. Koruyucu ailelerin yanında kalan çocuklarımızın ve devletimizin de desteği ile büyütülen nesillerimizin psikolojik sorunlardan, toplumsal sorunlardan uzak, vatanına milletine faydalı birer insan olarak yetişmesinde bu mutluluk onunda hakkıdır.
     Katılımcılara proje hakkında sunum eşliğinde bilgiler veren Erkan, herkesin gönül elçisi olmaya davet etti.
    
     Muhabir: Yunus Taştan / Özcan Güney
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Akdağmadeninde tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER