Gönül Elçileri Projesi

Gönül Elçileri Projesi -Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın öncülüğünde başlatılan Gönül Elçileri projesi Erzurumda tanıtıldı


ERZURUM (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın öncülüğünde başlatılan Gönül Elçileri projesi Erzurumda tanıtıldı.
     Erzurum Valisi Sebahattin Öztürkün eşi Nihan Öztürk, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan projenin 2012 yılı Aralık ayında başlatıldığını, 2 yıl süreceğini belirterek, ihtiyaç sahibi olanlara ve insanlığa katkı sağlamak isteyen herkesin birer gönül elçisi olabileceğini ifade etti.
     Koruyucu aile hizmetinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen koruyucu ve önleyici hizmet modellerinden biri olduğunu, bakanlığa bağlı kuruluşlarda korunma ve bakım altında olan çocukların aile yanında yetiştirilmesinini amaçladığını vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:
     Çocuklarımızın sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gelişimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Ancak yaşam her zaman düşünüldüğü gibi olmayabilir. Bazı aileler çeşitli nedenlerle bütünlüklerini devam ettiremeyip, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelebilmektedir. Böyle durumlarda çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailelerinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır. Bu nedenle tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır.
     Gönüllülüğün bin yıllık bir miras olduğunu ifade eden Öztürk, şöyle devam etti:
     Ancak binlerce yıllık tarihiyle Anadolunun sınır ucunda bir medeniyet abidesi gibi duran Erzurumda bu hizmet çok daha yaygın olması gerekirken koruyucu aile hizmetinin bilinilirliği istenilen seviyeye ulaşamamıştır. Bu noktada toplumsal kalkınmaya katkı sunmak için gönüllülük kavramına yönelik bilinci ve insan kaynağını güçlendirmeyi amaçlayan projemiz devreye girecek ve sizlerin katkılarıyla bu hizmet yaygınlaşacaktır.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın da bu projenin kentlerde vali eşleri nezaretinde yürütüleceğini belirterek, Daha önce çeşitli genel müdürlükler düzeyinde yürütülen çocuk, kadın, engelli, yaşlı, aile ve toplum hizmetleri 2011 yılında kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile beraber tek çatı altında toplanmış ve bu tarihten itibaren daha güçlü ve daha etkili düzenlemeler başarılmıştır. Sürdürdüğümüz hizmetlerin halka ulaştırılması hızlanmış ve daha kaliteli hizmet modelleri geliştirilmeye başlanmıştır diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci, koruyucu aile olma şartları hakkında bilgi verdi.
     Din hizmetleri uzmanı Hatice Öndeş de koruyucu aile olmanın dini boyutunu anlattı.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER