Gönül Elçileri Projesi

Gönül Elçileri Projesi -Şırnak Valisi Özkan: -Koruyucu ailenin tespit edilip dezavantajlı çocukların ailelerle buluşturulması, bu çalışmamızın temel çıktılarından biri olacaktır


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Gönül Elçileri Projesi ile ilgili olarak, Korucuyu ailenin tespit edilip, dezavantajlı çocukların ailelerle buluşturulması, bu çalışmamızın temel çıktılarından biri olacaktır dedi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Gönül Elçileri Projesi Şırnakta düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı.
     Şehri Nuh Otelde düzenlenen toplantıya Vali Özkan, eşi Ruhan Özkan, vali yardımcıları ve eşleri ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle davetliler katıldı.
     Vali Özkan, burada yaptığı konuşmada, hizmetten yararlanması gereken dezavantajlı gruplar ile bunlara yardım etmeye yanaşmak isteyen insanların buluşturulması gerektiğini söyledi.
     Şırnaklıların söz konusu projeye destek vereceğini kaydeden Özkan, şöyle dedi:
     Bu bizim kültürümüzde var. Dezavantajlı gruplarla ve bu arayış içinde olan hali vakti yerinde olan ailelerin buluşturulması son derece önemlidir. Bunu ulusal düzeyde mekanizmaları mevcut hukuk sistemimizde mevcut idari yapımızda zaten üst düzeyde 81 ilde bir kampanya başlatılmıştır. Dezavantajlı durumda olan yoksul olan insanlara çocuklara yardımcı olma inancı kahramanlığı tarihi bizim en büyük sermayemizdir. Ulusal düzeydeki önümüze konan bu stratejik hedef ile birleştirdiğimiz zaman bu noktada hiçbir sorunun yaşanacağını tahmin etmiyorum. Bu gönül elçileri dediğimiz gönül elçilerinin tespit edilmesi bunun köprüleri mekanizmalarının olması aynı zamanda bunların korucu ailenin tespit edilip dezavantajlı çocukların ailelerle buluşturulması bu çalışmamızın temel çıktılarından biri olacaktır.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Fatma Elçi de koruyucu aile hizmetinin bakanlığın sürdürülen önemli hizmet modellerinden biri olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Cafer Balık - Şaban Yılmaz / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER