Güneşim ile Ufkum Aydınlanacak

Güneşim ile Ufkum Aydınlanacak -Iğdırda ilköğretim okulu öğretmenleri tarafından hazırlanan proje kapmasında maddi durumu iyi olmayan öğrencilere enstrüman dersleri veriliyor -Milli Eğitim Müdürü Ateş: Bu öğrencilerimiz bize


IĞDIR (A.A) - Emrah Kocabey - Iğdır Atatürk İlköğretim Okulu öğretmenleri tarafından hazırlanan Güneşim ile Ufkum Aydınlanacak adlı proje kapsamında maddi durumu iyi olmayan 200 öğrenciye enstrüman dersleri veriliyor.
     Sosyal Destek Programı kapsamında hayata geçirilen projede görev alan öğretmenler, öğrencilere gitar, bağlama, piyano ve keman dersleri veriyor. Müzik eğitimi alan öğrenciler arasından oluşturulacak grup daha sonra çevre kentlerde konserler verecek.
     Iğdır Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, enstrüman eğitimlerine katılan öğrencilerin sosyo-ekonomik düzeylerinin düşük olduğunu belirtti. Öğretmenlerin eğitim verecek öğrencileri bu grup arasından belirlediğini ifade eden Ateş, sanat eğitimi alacak imkana sahip olmayan öğrencilere org, bağlama, gitar, piyano ve keman dersleri verdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:
     Bu proje öğretmenlerimizin gayretleriyle gerçekleşti. Projemiz 2 yıl önce Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı kapsamında gerçekleşti. Burada bu öğrencilerimiz çok iyi müzik eğitimi alıyor. Bu eğitim birçok güzel sanatlar liselerinde verilmeyen kaliteye sahip. Ben hafta sonları gelip öğrencilerimizi dinliyorum. Onlarda aile ve çevrelerine çok güzel mesaj veriyorlar. Bu çocuklar evlerinde bağlama sesi çıkarıyor. Bu çok güzel bir şey. Belki birçok aile bağlama sesini ilk defa dinliyor ve birçok müzik aletinin sesini duyuyor.
    
     -Çocukların enstrümanları proje kapsamında veriliyor-
    
     Ateş, öğrencilere enstrümanlarının proje kapsamında verildiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Uzman eğitici öğretmenler proje kapsamında görevlendirildi. Bu sayı gönül ister ki 2 bin olsun. Iğdır gibi kenar bölgelerden sanat sesleri yükselsin. Çocukların sanat sevgisiyle Iğdırın ufku aydınlansın. Bu öğrenciler güzel sanatlar Anadolu liselerine sonrada üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerine gidecekler. Bu öğrenciler, bize müzik öğretmenleri olarak geri dönecekler. Ülkenin çeşitli yerlerinde müzisyen olarak görev alacaklar. Belki ileride karşılaştığımızda bu çocuklar bizim öğrencilerimizdi diyebiliriz.
     Ateş, Iğdırdan çıkabilecek müzik öğretmenleri çok büyük ihtimalle bu öğrenciler olacak. Öğretmenler korumuz var. Her yıl çevre illerde konser veriyorlar. Amacımız öğretmenlerimize destek olması için bu öğrencilerimizden de bir grup kurmak. Bu müzikle ilgili çalışmalarımızı profesyonel hale getirmek diye konuştu.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Güneşim ile Ufkum Aydınlanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER