Güney Egeli KOBİler İnovasyon Yolunda projesi

Güney Egeli KOBİler İnovasyon Yolunda projesi -Proje kapsamında düzenlenen anketle 6 firmaya En Yenilikçi KOBİ ödülü verildi.


DENİZLİ (A.A) - Denizli, Aydın ve Muğla illerinde faaliyet gösteren 6 firmaya, Güney Egeli KOBİler İnovasyon Yolunda projesi kapsamında düzenlenen anketle En Yenilikçi KOBİ ödülü verildi.
     Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Güney Egeli KOBİler İnovasyon Yolunda Projesi, Denizli Ticaret Odası koordinatörlüğü, Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ortaklığı ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Aydın Ticaret Odasının katılımıyla 12 ay süreyle yürütüldü.
     Projenin sona ermesi nedeniyle Denizli Ticaret Odası (DTO) Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan ile Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Gündüz katıldı.
     DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, proje çerçevesinde 254 firma ziyareti, açılış ve bilgilendirme toplantıları, 8 adet tekstil, tarım, turizm, bilişim, otomasyon sektörlerine yönelik inovasyon içerikli eğitimler ile Teknoloji ve Ar-Ge Günleri etkinliği gerçekleştirildiğini ifade etti.
     Proje kapsamında KOBİlerin Ar-Ge ve inovasyon yeterliliklerinin değerlendirilmesi ve potansiyellerin belirlenmesi anketi düzenlendiklerini belirten Özer, bunlardan 6 firmanın en En Yenilikçi KOBİ ödülüne layık görüldüğünü bildirdi.
     Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ercan da projenin 12 ay boyunca başarıyla devam ettirildiğini belirterek, bölge için gerçekleştirecek diğer projelere de hazır olduklarını söyledi.
     Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Gündüz ise projenin hedefine ulaştığını dile getirerek, üniversitelerle gerçekleştirilecek projelere destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
     PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da bölgede kalkınma adına güzel işbirliği örneğinin gerçekleştirildiğini dile getirdi.
     Yapılan konuşmaların ardından Güney Egeli KOBİler İnovasyon Yolunda isimli proje kapsamında Denizli, Aydın ve Muğla illerinde faaliyet gösteren toplam 6 firmaya En Yenilikçi KOBİ ödülleri verildi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Güney Egeli KOBİler İnovasyon Yolunda projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER