Günümüz Dünyasında Kadın paneli

Günümüz Dünyasında Kadın paneli -Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vatandaş: Kadın ve erkek ilişkileri, insanlığın değişmeyen problem alanlarından biridir


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, kadın ve erkek ilişkilerinin, insanlığın değişmeyen problem alanlarından biri olduğunu söyledi.
     Vatandaş, Gümüşhane Üniversitesince Mühendislik Fakültesi Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen Günümüz Dünyasında Kadın konulu panelde, kadının toplumsal hayattaki yeri ve yaşadığı sıkıntılarla ilgili sunum yaptı.
     İnsanlık var olduğu sürece kadın erkek ilişkilerindeki sorunların var olduğunu ve her zaman da olacağını savunan Vatandaş, Kadına ilişkin bir sorun var olduğu muhakkak. Ancak medyada yer alan haber ve programlarda, kadına yönelik bir soykırım yapılıyormuş gibi yansıtılıyor. Bu mesele gereğinden fazla gündeme getirilerek suistimal ediliyor. Bu gibi yaklaşımlar kadın erkek arasındaki problemlerin daha da çoğalmasına neden oluyor. Var olan ve çözülmesi gereken çok önemli bir sorun, yanlış ve abartılı yansıtılarak erkekler kadınların asli ve baş düşmanı, kadınlar da erkeklerin baş belası gibi takdim edilirse bu sorunlar daha uzun yıllar konuşulmaya devam edilir dedi.
     Vatandaş, öncelikle konunun çok iyi analiz edilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
     İlk olarak problemin ne olduğu anlaşılmalı, daha sonra sorunun çözümüne ilişkin öneriler ve çabalar düşünülmelidir. Kadına ilişkin sorun önceden de vardı, günümüz dünyasında da var ve sonradan da var olmaya devam edecek. Maalesef var olan bu mevcut sorunun çözüm önerilerine ne medyada ne akademik camiada ne de başka kanallarda çözüm üretilmiyor. Mevcut sorun ya kaşınarak büyütülüyor ya da rotasından çıkarılmaya çalışılıyor. Bu anlayışın hakim olduğu bir dünyada sorunun doğru tespit ve çözümünün yapıldığını hiç kimse iddia edemez. Kadın ve erkek ilişkileri, insanlığın değişmeyen problemler alanlarından biridir.
     İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Ellek ise hatanın insanın fıtratı gereği yapılabileceğini, önemli olanın hata yapmaktan ziyade hatadan dönebilmek olduğunu ifade ederek, Erkekler kadınlar üzerinde tahakküm eden, onları köle gibi kullanan ve eve hapseden değil, kadınlarını baş üstünde tutan, onlara centilmence davranan ve onları hayatlarının en önemli noktalarına koyan insanlar olmalı. Günümüzde kadın erkek ilişkilerinde yaşanan sorunlar birçoğunun temelinde erkeklerin bayanlara centilmence davranmamalarından kaynaklanıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Günümüz Dünyasında Kadın paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER