Güvenilir ve Hızlı habercilik 93 yaşında

Güvenilir ve Hızlı habercilik 93 yaşında -Kuruluşunun 93. yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan Anadolu Ajansı, 1200den fazla abonesine, günlük 700 civarında rutin, ortalama 60 özel haber sunuyor -Balkanlar, Orta Doğu ve Kafka


AKSARAY (A.A) - Kuruluşunun 93. yıl dönümünü kutlamaya hazırlanan Anadolu Ajansı (AA), 1200den fazla abonesine, günlük 700 civarında rutin, ortalama 60 özel haber sunuyor.
     Anadolu Ajansı, 6 Nisan 1920deki kuruluşunda yüklendiği Türkiyenin sesini dünyaya duyurmak misyonuyla, Güvenilir, tarafsız, etik ve hızlı haber anlayışı doğrultusunda 93 yıldır hizmet veriyor.
     Gazeteler, televizyonlar ve internet siteleri başta olmak üzere medyanın tamamına yakını, ayrıca kamu kurumları, bankalar, özel sektörün önde gelen kuruluşlarının haber ihtiyaçlarını karşılayan AA, 1200den fazla abonesine, günlük 700 civarında rutin, ortalama 60 özel haber sunuyor.
     Bu haberleri günlük ortalama 1200 fotoğraf ve 160 görüntü ile destekleyen AAnın haber üretimi, yerel haberler, finans haberleri ve şirket haberleri dikkate alındığında, eskiye oranla iki katına ulaşıyor. Balkanlar, Orta Doğu ve Kafkaslar Bölge Müdürlüklerinin faaliyete geçmesiyle ise Anadolu Ajansı, dünyanın en itibarlı ve güçlü ajansları sıralamasındaki yerini yukarılara taşıyor.
     Anadolu Ajansında her sabah Editör Masasında gündem toplantısı yapılıyor. Ankaradaki haber birimlerinin yöneticilerinin tamamının hazır bulunduğu Editör Masasına, bölge müdürleri ve yurt dışı temsilcileri video-konferans sistemiyle bağlanıyor. Editör Masasında gündeme ilişkin değerlendirmeler yapılarak, aboneye sunulacak haberlere ilişkin görüşler dile getiriliyor.
     Ayrca, Türkiyenin en büyük dijital fotoğraf arşivine sahip Anadolu Ajansının arşivindeki fotoğraf sayısı 1,5 milyona yaklaştı.
    
     -11 dilde yayın-
    
     Yurt dışında 39 ülkede temsilcilik düzeyinde temsil edilen AA, 2020 yılında bu sayıyı 80e çıkarmayı hedefliyor. AA, bu tarihe kadar, Türkçe-Azerice, İngilizce, Arapça, Rusça, Kürtçe, Boşnakça, Fransızca, Farsça, Çince, Fransızca, Almanca, İspanyolca dillerinde de yayın yapmayı amaçlıyor.
     2012 yılını belirlediği hedefler için başlangıç yılı ilan eden AA, Saraybosna merkezli Balkanlar Bölge Müdürlüğünü 11 Mart 2012de hizmete soktu. Balkanlar Bölge Müdürlüğü, kısa sürede, Boşnakça, Sırpça ve Hırvatça haber yayınlarıyla bölgeye ve dünyaya yeni bir soluk getirmeyi başardı.
    
     -AA, 2013te Kürtçe yayına başlayacak-
    
     2012 yılında yayın hayatına başlanan bir diğer dil de Arapça oldu. Arapça yayınlarına merkez olarak Kahire seçildi ve burada kurulan Ortadoğu Bölge Müdürlüğü ile 24 ülkenin haber nabzı yakından takip ediliyor. AA, 2013 yılında ise Kürtçe yayına başlayacak.
     Anadolu Ajansı merkezi Kahirede bulunan Arapça Haber Servisi ile Ortadoğu ve Afrikada yer alan Tunus, Lübnan, Filistin, Libya, Yemen, Suudi Arabistan, Fas ve Cezayirin de aralarında bulunduğu Arapça konuşulan 23 ülkeden haber üretirken, bölge ülkelerin doğru, tarafsız ve etik haber ihtiyacını hızlı bir şekilde karşılıyor. Bu haberler aynı zamanda Türkçeye çevrilerek Türk medyasının da istifadesine sunuluyor.
     Anadolu Ajansı, Balkanlarda meydana gelen gelişmeleri haber, fotoğraf ve video hizmetleriyle tüm dünyaya sunuyor.
     AP (ABD), AFP (Fransa), DPA (Almanya), EFE (İspanya), ANSA (İtalya), XINHUA (Çin Halk Cumhuriyeti) gibi uluslararası ajansların yanı sıra 50den fazla ülkenin haber ajansıyla işbirliği yapan Anadolu Ajansına bu kaynaklardan her gün binlerce haber akıyor. Bu haberleri medyanın hizmetine sunan Anadolu Ajansı, söz konusu yabancı ajanslara da Türkiyedeki gelişmeleri aktarıyor.
    
     -Hedef; dünyanın en etkili ilk 5 ajansı-
    
     Organizasyon şeması, görev tanımları, logosu, kurumsal kimliği ve internet sitesi sektördeki gelişmeler ve dünyadaki örnekler ışığında yeniden düzenlenen AA, 100. Yıl Vizyonu, ana hedef 2020 yılına kadar, Dünyanın en etkili ilk 5 ajansı arasına girmek olarak belirlendi.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Güvenilir ve Hızlı habercilik 93 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER