Hadi yoorum hareket et, kilolara veda

Hadi yoorum hareket et, kilolara veda et -Gaziantepte Hadi yoorum hareket et, kilolara veda et sloganıyla yürüyüş yapıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Hadi yoorum hareket et, kilolara veda et sloganıyla yürüyüş yapıldı.
     Maarif Teşkilatı Atatürk Anıtı önünde toplanan aralarında kamu çalışanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin bulunduğu grup, Kırkayak Parkına kadar yürüdü.
     Büyükşehir Belediyesi bando takımı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.
     Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, obeziteyle mücadelenin çok önemli olduğunu ifade etti.
     Gaziantepte özellikle obezite konusunda farkındalık yaratmak amacıyla önemli çalışmaların yapıldığını anlatan Taşdöğen, şöyle konuştu:
     Özellikle ilimizde obeziteyle mücadele edilmesi çok önemlidir. Bizde bu kapsamda ilimizde eylem planı oluşturduk. Çalışmalarımıza sivil toplum kuruluşları büyük destek veriyor. Gaziantepte yürüyüş alanlarımız var. Bu alanlarda günlük yürüyüş yapan arkadaşlarımız var. Kendilerine teşekkür ediyorum. Gaziantepin mutfağı geniş. O yüzden böyle etkinliklerin yapılması her ne kadar zor görünse de fedakarlıkların yapılması gerekiyor. Yaşam biçimimizi korumamız lazım. O yüzden bugünkü etkinliğimiz kendimize dikkat etme açısından oldukça önemlidir.
    
     -Mutfağımız obeziteyle mücadele konusunda sıkıntılı
    
     İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök de Gaziantepte obezite oranının Türkiye ortalamasının biraz üzerinde olduğunu ifade etti.
     Gaziantepteki yaşam tarzına göre obezite miktarının beklentilere göre iyi olduğunu, ancak bunun düzeltilmesi gereken bir husus olduğunu vurgulayan Karakök, şunları kaydetti:
     Mutfağımız obeziteyle mücadele konusunda çok sıkıntılı. Aslında obeziteyle mücadelede az yemek, doğru beslenmek ve hareket etmek gerekiyor. Hareket edilmediği taktirde her türlü hastalığa davetiye çıkacağını biliyorum. Onun için hareket etmek gerekiyor. Günde en az 10 bin adım atılması gerekiyor. Yaşam tarzımızı mutlaka değiştirmemiz lazım.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Hadi yoorum hareket et, kilolara veda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER