Hakkaride Kadın Olmak 1. Çalıştayı başladı

Hakkaride Kadın Olmak 1. Çalıştayı başladı


HAKKARİ (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından düzenlenen, Hakkaride Kadın Olmak 1. Çalıştayı başladı.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde 5 gün sürecek olan çalıştay, gerçekleştirilen faaliyetlerin yer aldığı slayt gösterimiyle başladı.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamide Nurgül Kaya, bir toplum için kadınların büyük önem taşıdığını belirtti.
     Şefkat, merhamet ve sabır kahramanı olan kadınların, toplumsal, kültürel ve hukuki alanlarda güçlendirilmesi için, bakanlıklarca düzenlemelerin hızla yapıldığını belirten Kaya, şöyle konuştu:
     Kadının hayatımızdaki varlığını, yerini, aile konumunu güçlendirmek, anne çocuk iletişimine daha fazla kalite katabilmek için görüş alışverişinde bulunacağız. Bu çalıştayın ilimiz ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum dedi.
     Çalıştaya konuşmacı olarak katılan Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şemsettin Kırış, İstanbuldan gelen Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği Üyesi Psikolog Gülşah Seral ve Van Kadın Derneği (VAKAD) Başkanı Zozan Özgökçe, katılımcılara toplumsal şiddet rolleri, biyolojik cinsiyet ve toplumsal cinsiyet rollerinin ayırımı ve yönlendirici etkisi, toplumsal cinsiyet rollerinin toplumsal yansımaları, eşitlik, fırsat eşitliği, sonuçlarda eşitlik ve kadının toplumdaki önemi hakkında bilgi verdi.
     Çalıştaya, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlunun eşi Rana Aliye Alimoğlu, Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Durmuş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Vakkas Özmercan, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cemal Erip, Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Engin Önal, meslek elemanları, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Nevzat Taş / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hakkaride Kadın Olmak 1. Çalıştayı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER