Hami

Hami-Yet çocukları Yozgatta -Yozgat Valisi Yazıcının Bayrampaşa Kaymakamlığı döneminde hayata geçirdiği Hami-Yet projesi kapsamındaki 130 yetim ve annesi, Yozgata geldi


YOZGAT (A.A) - Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcının Bayrampaşa Kaymakamlığı döneminde hayata geçirdiği Koruyucu Yetim Destek (Hami-Yet) Projesi kapsamındaki çocuklar ve anneleri, Yozgata geldi.
     Valiliği ziyaret eden yetimler ve anneleri, Vali Yazıcı ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Vali konağında misafir edilen çocuklar, ardından Yazıcı ile bahçede voleybol oynayıp gönüllerince eğlendi.
     Yazıcı, burada yaptığı açıklamada, Hami-Yet Projesini Bayrampaşa Kaymakamlığı döneminde geliştirdiğini belirterek, çocuklara, psikososyal destek verdiklerini, kültürel faaliyetler ve atölye çalışmaları konusunda yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.
     Çocuklarla 4 yıl boyunca çocuklarımızla beraber olduklarını dile getiren Yazıcı, Her ağacın meyvesi olur, bunlar da bizim meyvelerimiz. Her birisi birbirinden güzel. Önemli olan projenin bir yerde uygulanması değil. Bu proje, yurdumuzun her yöresinde, her mülki amirimizin uygulayabileceği bir proje. Hami-Yet, insan sevgisine, fıtrata dayalı, sadece şefkat ve muhabbeti barındırarak süre gelen bir hayırlı faaliyetler manzumesidir dedi.
     Yazıcı, çocukların, Kaymakamımız İstanbulda kalsın diye dua ettiklerini öğrendiğini anlatarak, çocukları ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını bildirdi.
     Devletin valisinin aynı zamanda milletin valisi olduğunu vurgulayan Yazıcı, Bizim kullandığımız mekanlar da milletin mekanları. Vali konağının yapılış tarihinden beri belki en güzel an, bu an olmuştur. Çocuklarla beraber güzel bir gün geçireceğiz. Ben nerede olursam olayım bu çocuklarımız ziyaretime gelebilirler. Hepsi bizim çocuğumuz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Ömer Sarı / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER