Hava kalitesi yaşam kalitesi kampanyası

Hava kalitesi yaşam kalitesi kampanyası -MMO Antalya Şube Başkanı Barut: -Hava kirliliğinin nedenlerinin başında ısıl değeri düşük partikül oranı yüksek kömür kullanımı ve bilinçsiz soba kullanımı geliyor (Fotoğraf


ANTALYA (A.A) - Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şube Başkanı Hüseyin Barut, Antalyada hava kirliliği önlemek amacıyla Hava kalitesi yaşam kalitesi kampanyası başlatacaklarını bildirdi.
     Barut, oda temsilciliğinde düzenlediği basın toplantısında, Antalyadaki hava kirliliğine dikkat çekmek ve hava kirliliğine neden olan unsurları en aza indirmek için Hava kalitesi yaşam kalitesi kampanyası düzenlediklerini anlattı.
     Kampanyayı düzenlerken sağlık ve çevre unsurunu ön plana alarak Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi ve Antalya Tabipler Odasından da yürütme anlamında önemli destekler aldıklarını ifade eden Barut, hava kirliliğinin tüm Antalyalıların sorunu olduğunun farkındalığı ile kampanyaya çok sayıda sivil toplum örgütünün katkıda bulunduğunu söyledi.
     Yıllardır Antalyada baş edilemeyen hava kirliliğinin nedenlerine değinen Barut, Bunların başında ısıl değeri düşük partikül oranı yüksek kömür ve bilinçsiz soba kullanımı geliyor. Ayrıca lastik ve 10 numara yağ gibi diğer yanıcı maddelerin kullanımı, kent içi ulaşımda yoğun araç kullanımı ile oluşan egzoz gazından meydana gelen kirlilikle mücadele edilmesi de önem taşıyor dedi.
     Hava kirliliğini, başlatacakları kampanya ile sonlandırmayı amaçladıklarını dile getiren Barut, düzenleyecekleri etkinliğin farkındalık yaratmak amacıyla 1 ay süreceğini belirtti.
     Barut, kampanya kapsamında 9 Ocak 2013te Antalyalılar Havasına Sahip Çıkıyor konulu panel düzenleyeceklerini bildirerek, şöyle devam etti:
     Konusunda uzman bilim insanları ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılacağı panelimizde kirliliğin nedenlerine çözümler üreteceğiz. Bunun yanı sıra gençlerimizin kirli havaya karşı bilincinin artması adına fotoğraf ve resim yarışması düzenleyeceğiz. İlköğretimde okuyan öğrencilerimiz için resim yarışması, iletişim fakültesi ve güzel sanatlar fakültesi öğrencilerinin de katılacağı fotoğraf yarışması yapılacak. Ayrıca 29-30 Aralık günlerinde bir alışveriş merkezinde maske dağıtımı, Tabipler Odası Antalya Şubesinin hava kirliliğinin neden olduğu hastalıklara dair yapacağı çalışmalar ve kirliliğin yoğun olduğu saatlerde çeşitli bölgelere basın gezileri düzenlenecek.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Hava kalitesi yaşam kalitesi kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER