Hayallerimizi Paylaşalım projesinin imza töreni yapıldı

Hayallerimizi Paylaşalım projesinin imza töreni yapıldı


BARTIN (A.A) - Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı İsmail Toksöz, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından gerçekleştirilen 2011 Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında kabul edilen Hayallerimizi Paylaşalım adlı projenin imza töreninin yapıldığını bildirdi.
     Toksöz, yaptığı yazılı açıklamada, projeyle kırsal bölgede yaşayan genç kızların üretken bireyler olabilmeler ile eğitimlerinin yanı sıra sosyal hayata entegrasyonlarının sağlanmasının amaçlandığını belirtti.
     Genç kızların bilinçlenmelerini sağlamak, bu alanda bölgede eğitimli bir toplum yaratma amacını da taşıyan projeyi hazırlayan Bartın TSO Kadın Girişimciler Kurulunu tebrik eden Toksöz, şunları kaydetti:
     Projeyle Bartında kırsal alanda yaşayan 13-18 yaş arasındaki toplam 100 kız çocuğuna ve genç kızımıza alanında uzman eğitmenler aracılığıyla sağlık, iletişim, psikoloji, kişisel gelişim, kariyer planlama konularında eğitimler verilecek. Böylece bilinç düzeylerinin arttırılması ve kadına karşı şiddetin önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca okula gitmeyen kız çocuklarının ve genç kızların orta öğretim ve yüksek öğretim kurumlarına kayıt oranını arttırarak genç kızların iş gücüne katılım oranını fazlalaştırarak ekonomik bağımsızlıklarını sağlamalarına destek olmayı amaçlamaktayız.
     (SB-FER-NAR)
<< Önceki Haber Hayallerimizi Paylaşalım projesinin imza töreni yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER