Engellilere temsili askerlik

Engellilere temsili askerlik -Elazığ 40 engeli vatandaş temsili olarak bir günlük askerli yaptı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda 40 engelli vatandaş temsili olarak bir gün askerlik yaptı.
     8. Kolordu Komutanlığında düzenlenen törende 40 engelli asker üniforması giydi, askerlik yemini etti. Törende Elazığ Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri de okunan İstiklal Marşına işaret diliyle eşlik etti.
     8. Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, yaşları ve durumları ne olursa olsun bütün vatandaşların her zaman duygu ve düşünceleriyle asker olduklarını bir kez daha ispatladıkları bu güzelliği yaratan herkese Türk Silahlı Kuvvetleri adına şükranlarını sundu.
     Kahraman Türk ulusun bağrından çıkan Türk ordusunun bugün bir kez daha milletiyle bütünleşmenin gururunu yaşadığını ifade eden Mendi, yemin eden engellilerin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin ve Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz bekçileri olarak omuz omuza verip saflarına katıldıklarını kaydetti.
     Mendi, şunları söyledi:
     8. Kolordu Komutanı olarak sizlerin de Türk Silahlı Kuvvetlerine katılımıyla daha da güçlendik. İçtiğiniz bu ant, vatan sevgisi ve namus anlamında olup aynı zamanda kahraman Türk ordusu mensubu olarak asker olduğunuzun kabul belgesidir. İçtiğiniz bu anda her zaman sadık kalıp sahip çıkacağınıza içtenlikle inanmaktayım. Hepinizin yüreğindeki heyecanı ve coşkuyu hissediyoruz. Sizleri çok seviyor ve sizinle gurur, mutluluk duyuyoruz.
     Mendi, yemin edenlerin kendilerine vatan savunmasında bir görev verildiğinde diğer askerlerden geri kalmayarak verilecek her görevi en iyi şekilde yerine getirmeye gayret edeceklerine inancının tam olduğunu bildirdi.
     Törende daha sonra yemin eden engelli askerlere Vali Muammer Erol, Korgeneral Mendi ve Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu tarafından künyeleri takıldı, temsili terhis belgeleri ve hediyeler verildi.
     Tören geçit töreni ile sona erdi.
     (FNS-EMN)
<< Önceki Haber Engellilere temsili askerlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER