Hayat Boyu Öğrenme projesi

Hayat Boyu Öğrenme projesi -İl Milli Eğitim Müdürü Pala: -Eğitim camiasının birleşenleriyle hayat boyu öğrenme sürecini süratle devam ettiriyoruz


ŞANLIURFA (A.A) - İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, eğitim camiasının birleşenleriyle hayat boyu öğrenme sürecini süratle devam ettirdiklerini belirtti.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında kentteki İzleme ve değerlendirilmesi konusunda kentteki faaliyetler Hilton Garden Inn Otelde paydaşlarla görüşüldü.
     İlgili kurumlar arasında iş birliği kurarak, mesleki ve teknik eğitim, öğretmenlerin mesleki yeterlilikleri, sosyal paydaşlarla işbirliğini geliştirme gibi konularda görüş alışverişinde bulunulan programda, katılımcılar birer konuşma yaptı.
     Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, burada yaptığı konuşmada, hayat boyu öğrenmenin yeni bir durum olmadığını, insanın var olduğu günden beri devam ettiğini hatırlattı.
     Her gün, her yerde insanların bir şeyler öğrendiğine dikkati çeken Pala, kaydı ve istatistiği tutulmayan bilgilerin zamanla kaybolmaya mahkum olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Hakikaten hayat boyu öğrenme, insanla beraber var olan ve süren bir anlayış olduğunu anlıyorsun. Zira biz hayat boyu öğrenmenin her safahatında, her anında varız. Eğitim camiasının birleşenleriyle hayat boyu öğrenme sürecini süratle devam ettiriyoruz. Hayatın her safahatında bu öğrenme hamlesi ve çalışması artık belgelendirilerek insanlar çalıştıkları, öğrendikleri bölümün belgesini ve diplomasını alıyorlar. Hayatlarında öğrendiklerini tatbik ediyorlar. Biz de bugün, 2011 yılında başlayan 2013 mayıs ayının sonunda bitecek olan Hayat Boyu Öğrenme Projesinin bize sunduğu katkıları, verilen eğitimlerin bundan sonra hayatımıza nasıl fayda sağlayacağı üzerinde konuşup, değerlendirme yapacağız.
     İki gün sürecek toplantıya, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Şanlıurfa Ofisi uzmanı Kadir Tuzlak, meslek lisesi müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğretmenler katıldı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Hayat Boyu Öğrenme projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER