İnşaat Sektöründe Mesleki Yeterlilik, Sınav ve

İnşaat Sektöründe Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme konferansı


SAKARYA (A.A) - Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi İktisadi İşletmesi (İNTES MYM) ve Adapazarı Belediyesi işbirliğiyle İnşaat Sektöründe Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme konferansı düzenlenecek.
     İNTES MYMden yapılan yazılı açıklamada, mesleki yeterlilik ve belgelendirme çalışmalarının önemine dikkat çekmek amacıyla 26 Şubat Salı günü konferans düzenleneceği belirtildi.
     İNTES MYMnin öncülük yaptığı mesleki eğitim ve belgelendirmeyle ilgili sınav sistemlerinin ele alınacağı konferansta, belgeli işçi olmanın ayrıcalıklarının da ele alınacağı kaydedilen açıklamada, şunlar bildirildi:
     Adapazarı Belediyesi ile İNTES MYM arasında 6 Aralık 2012de imzalanan İnşaat Sektöründe Mesleki Yeterlilik Sistemine İlişkin İşbirliği Protokolü çerçevesinde gerçekleştirilecek konferans, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişlinin konuyla ilgili hazırlanan proje sunumuyla başlayacak. Açılış konuşmalarını Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu, Çevre Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bahaettin Kaplan, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Bayram Akbaş ve İNTES MYM Yönetim Kurulu Başkanı M. Şükrü Koçoğlu yapacak.
     İmar Kanunu ve ilgili yönetmelik gereği 1 Ocak 2012den itibaren şantiyelerde yetki belgesi olmayan usta çalıştırılmasının yasaklanması nedeniyle inşaat işçilerinin belgelenmesi inşaat sektörünün gündeminin ilk sırasında yer alıyor. Bu kapsamda İNTES MYM ile Adapazarı Belediyesi arasındaki protokol ile inşaat işçilerine eğitim verilmesi amaçlanıyor.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İnşaat Sektöründe Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER