İş Dünyası Ortak Akıl Platformu toplantısı

İş Dünyası Ortak Akıl Platformu toplantısı -GAPGİADın ev sahipliğinde yapılan toplantıda mesleki etik tartışıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte 5 ekonomi derneğinin oluşturduğu İş Dünyası Ortak Akıl Platformu, Gaziantep Girişimci İşadamları Derneğinin (GAPGİAD) ev sahipliğinde toplandı.
     MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, Atlı Spor Kulübünde yapılan ve mesleki etiğin tartışıldığı toplantıda, etiğin oksijen kadar önemli olduğunu belirtti. Gelişen ve değişen dünyada bazı değerlerin kaybolduğunu ifade eden Kılçık, ahlaki çöküntünün çok büyük boyutlara ulaştığını vurguladı.
     Türkiyenin ahlaklı bir nesil yetiştirmesi gerektiğini ifade eden Kılçık, Çek Yasası, bizim ahlakımızın ne kadar dejenere olduğunu gösteriyor. Biz bu yasanın sıkıntı yaşatacağını önceden söyledik. Bu işin peşini bırakmayacağız dedi.
     Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı İlker Hasırcı da Türkiyenin artık vizyonu ve hedefi olan bir ülke olduğunu, bu hedefleri yakalamak için herkesin çaba göstermesi gerektiğini bildirdi.
     Etik konusunun sadece sanayi ve ticarette değil hayatın her alanında önemli olduğunu dile getiren Hasırcı, yaptıkları toplantılarda verilen birlik ve beraberlik mesajının önemine vurgu yaptı.
     Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Başkanı Taner Özdurak ise etiğin doğruluk ve dürüstlüğü ifade ettiğini belirtti.
     Geçmişte önem verilen etiğe bugün gelinen noktada önem verilmediğini kaydeden Özdurak, Bugün, komşum satmasın, ben nasıl daha fazlasını satarım anlayışı hakim oldu. Birbirimizin sırtına basarak yükselmeye çalışıyoruz. Küreselleşen dünyada etik değişti. Ne iş yaparsak yapalım dürüst olmamız lazım diye konuştu.
     Özdurak, bir araya geldikleri kuruluşlarla Gaziantepin ve Türkiyenin gelişmesi için çaba gösterdiklerini vurgulayarak, Bölünmenin değil, bütünleşmenin yanındayız dedi.
     Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şubesi Başkan Yardımcısı Müslüm Özkaya da küreselleşen dünyada ekonominin insanı adeta canavarlaştırdığını söyledi.
     Ekonominin konsept olarak değiştiğini ifade eden Özkaya, Ortaya yeni bir bakış açısı çıktı. Bu fırsatları değerlendirmemiz lazım diye konuştu.
     GAPGİAD Başkanı Akın Çalışkan ise kültürel değerlerin unutulmaması için yeni neslin eğitilmesi gerektiğini bildirdi.
     Türkiyenin ve Gaziantepin 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için herkese görev düştüğünü aktaran Çalışkan, Ülkemizin ve Gaziantepin 2023e hazır olması gerek. Bunun için de güç birliği yapmamız lazım diyerek, birlik beraberlik içerisinde çalışmanın önemine değindi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İş Dünyası Ortak Akıl Platformu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER