İslam Dünyasının Dirilişi Konferansı

İslam Dünyasının Dirilişi Konferansı -Suriyede kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan gazeteci Özköse: -Arap Baharı, yıllarca diktatörlük altında yaşamış bölge halklarının, Müslüman halkların bir isyanı ve itirazıdır


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Suriyede kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan gazeteci Adem Özköse, Arap Baharı, yıllarca diktatörlük altında yaşamış bölge halklarının, Müslüman halkların bir isyanı ve itirazıdır dedi.
     Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İlim ve Medeniyet Kulübünün Atatürk Kongre Merkezinde düzenlediği, İslam Dünyasının Dirilişi Konferansına, Suriyede kaçırılarak 2 ay rehin tutulduktan sonra serbest kalan gazeteci Adem Özköse konuşmacı olarak katıldı.
     Öğrencilere Ortadoğuyla ilgili bilgi veren Özköse, Suriye, Lübnan ve Ürdün gibi farklı ülkelerin tarihte yer almadığını, bu coğrafyanın Bilad-i Şam toprakları olarak geçtiğini söyledi.
     Ümmetten bir ulus çıkarıldı ve bütün uluslara sahte tarihler yazıldı diyen Özköse, bu konunun günümüzde tartışılmaya, konuşulmaya başlandığını belirterek şöyle devam etti:
     Bize tarih diye öğretilen birçok şeyin aslında gerçekle bağlı olmadığını zamanla daha iyi farkedeceğiz. Ümmetten ulus çıkarılması bir projeydi, tarihin oluşturulması gerekiyordu. Bundan dolayı da birçok sahtelikler konuldu tarihe. Ortadoğuda oluşturulan ülkelerin başlarına batılılar tarafından atananlar, Tunusta Suriyede yıllarca bölge halklarının özgürlüklerini ellerinden aldılar, zulümler ettiler.
     Tunus ve Mısırdaki olayların ardından Suriyeye gittiğine değinen Özköse, Suriyede böyle bir halk ayaklanmasını kimsenin beklemediğini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Bunun sebebi 1982deki Hama katliamıyla oluşturulan korku duvarıydı. Hama katliamında insanların ne kadar acımasız olduğunu gördük, ayrıca muhaberat yani istihbarat korkusu çok etkindi Suriyede. Olaylara dışarıdan bakan bir insan, bir gün Ortadoğunun parlayacağı duygusunu çok rahat hissedebiliyordu. Yeni gençliğin doğması, bunların özellikle sosyal medya vasıtasıyla dünyayı okumaları, dünyadaki farklı uluslar gibi, farklı insanlar gibi, özgür bir şekilde yaşama isteklerinin bu gençlerin zihninde hakim olması ve bunun sonucunda Tunusta bir gencin kendini yakmasıyla birlikte Arap Baharı dediğimiz süreç başlamıştır.
     Arap Baharının arkasında iddia edildiği gibi ABDnin olduğu düşüncesine katılmadığını dile getiren Özköse, Bu, ABDyi çok büyüten, onu büyük gören bir mantığın sonucudur. Takip ettiğimizde Arap Baharı, en çok batıyı rahatsız ediyor. Onun için bu süreç, ABDnin arkasında olduğu bir süreç değildir. Arap Baharı, yıllarca diktatörlük altında yaşamış bölge halklarının, Müslüman halkların bir isyanı ve itirazıdır dedi.
     Suriyede geçirdiği günleri ve muhaliflerin yaşadıklarını anlatan Özköse, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.
    
     Muhabir: Canan Tükelay / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber İslam Dünyasının Dirilişi Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER