İslamofobi temalı afiş sergisi

İslamofobi temalı afiş sergisi


ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü son sınıf öğrencileri tarafından İslamofobi temalı afiş sergisi hazırlandı.
     Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Rektör vekili Prof. Dr. Fahrettin Korkmazın açılışını yaptığı sergide, 16 öğrencinin 17 çalışması ve 1 video gösterisinin yer aldığını belirtti.
     Sergide yer alan afişlerin Batı toplumlarındaki İslama ve Müslümanlara karşı duyulan temelsiz korku ve hoşgörüsüzlüğe dikkat çektiğini ifade eden Karcıoğlu, şunları kaydetti:
     İslamofobya 1,6 milyar insanı ilgilendiren önemli bir meseledir. Özellikle Avrupa ülkelerinde, Müslüman nüfusun önemli bir kesimi İslamofobik uygulamaların kurbanıdır. Bu durum Müslümanların yaşadıkları topluma entegre olmalarını olumsuz etkilemekte, onların insan ve vatandaşlık haklarını kullanmalarını engellemektedir. Yabancı düşmanlığının modern biçimlerinden biri olarak İslamofobya, İslamı, Müslümanları ötekileştiren, medeniyetler çatışmasını körükleyen, kitlesel manipülasyonları kolaylaştıran insan hakları ihlalidir. Batı bu ön yargısından kurtulmadan gerçek bir barışın sağlanması da mümkün olmayacaktır. Sergi buna dikkat çekiyor.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber İslamofobi temalı afiş sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER