Kadın başarılarının konuşulduğu şehir, Kocaeli toplantısı

Kadın başarılarının konuşulduğu şehir, Kocaeli toplantısı


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ve Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulunun işbirliğiyle Kadın başarılarının konuşulduğu şehir, Kocaeli toplantısı yapıldı.
     KSO Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Penbe Arslan, KSOnun destekleriyle çok sayıda kadın girişimcinin iş hayatına atıldığını ve büyük bir başarıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulunun KSO, Gebze Ticaret Odası, Kocaeli Ticaret Odası ve Körfez Ticaret Odası tarafından önerilen 250 üyeden oluştuğunu söyledi.
     Kadın Girişimciler Kurulunun kurulduğu günden bu yana özellikle girişimcilik kursları düzenleyerek bir çok kadını girişimci yaptığını bildirdi.
     Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Yılmaz Bayraktar ise kurulun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde faaliyet gösterdiğini anlatarak, kuruluş amacının kadın girişimciliği konusunda genel politikalar ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.
     Konuşmaların ardından Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu üyesi Hazel Sağcan, Gülten Köksal Döner, Nuriye Köksal, Pınar Uysal ve Nurdan Avşar iş hayatlarına girişlerindeki hikayelerini anlattı.
     Toplantının sonunda, kadın girişimcilerin yaptığı el ürünlerinden oluşan serginin açılışı yapıldı.
     Toplantıya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Füsun Yıldız, KSO Genel Sekreteri Mehmet Barış Turabi ve kadın girişimciler katıldı.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER