Kadınların Umudu Projesi

Kadınların Umudu Projesi -Ardahanda, Kadınların Umudu Projesi kapsamında 473 işsiz kadın mikro krediden yararlandı


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahanda, Kadınların Umudu Projesi kapsamında 473 işsiz kadının mikro krediden yararlandığını bildirdi.
     Azizoğlu, Ardahan İl Özel İdaresi Genel Sekteri Mete Özdemir ile proje kapsamında kent merkezinde faaliyet gösteren bazı kadınları iş yerlerinde ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.
     Ardahanda 2010 yılında başlatılan Kadınların Umudu Projesi kapsamında verilen mikro kredinin öncelikle yoksul kadınları ve genç kızları kapsadığını ifade eden Azizoğlu, bu proje ile kadınların bilgi, beceri ve yeteneğini kullanarak, kendi adına geçimini sağlayarak, evine gelir getirici bir faaliyette bulunduğunu söyledi.
     Azizoğlu, Kadınların Umudu Projesinin Valilik koordinasyonunda Ardahan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve SODES kapsamında yürütüldüğünü belirterek, şunları kaydetti:
     Bu kapsamda şuana kadar girişimci bayanlara 2010-2013 yıllarında verilen mikro kredi miktarı, 295 bin lira değerindedir. Krediden yararlanan girişimci sayısı ise, 473 olmuştur. Verilen bu mikro kredi ile bayanlarımız, yufka, lavaş ekmeği, kuaför, tuhafiye, restoran, dikiş-nakış, oya, patik dantel yapımı, tel kırma, hayvan besiciliği, çiçekçilik ve benzeri işletmeler kurup, faaliyette bulunuyor. Bu çalışmayla bayanlarımız kendi ayakları üzerinde durmasını bilip başkalarına muhtaç olmadan yaşamalarını sürdürüyor.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Kadınların Umudu Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER