Karanlık dünyaları Kuran

Karanlık dünyaları Kuran-ı Kerimle aydınlanıyor -Adıyamanda görme engelli kadınlar, kabartma harflerle Kuran-ı Kerim öğrenerek hafızlığa hazırlanıyor -Müftü Mehmet Ali Öztürkçü: Amacımız kursiyerlerimize Kuran-ı Kerimi kab


ADIYAMAN (A.A) - Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan - Adıyamanda görme engelli kadınlar, kabartma harflerle Kuran-ı Kerim öğrenerek, hafızlığa hazırlanıyor.
     Müftülüğe bağlı bir Kuran Kursunda eğitime devam eden 9 görme engelli kadın, kabartma yardımıyla Kuranı Kerimi öğrenip, hafızlık yapmaya çalışıyor.
     Kursa devam eden 3 çocuk annesi Adile Alptekin, Kuran aşkına kursa katıldığını ve bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Program dolayısıyla Adıyaman Müftülüğüne ve yetkililere teşekkür eden Alptekin, kurs sayesinde Kuran-ı Kerimi kurallarına uygun olarak okumayı öğrendiğini ifade etti.
     Gülsüm Şahin ise Kuran kursuna katıldığı için çok mutlu olduğunu anlatarak Bizleri Kuranın nuruyla buluşturup taçlandırdıkları için herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Görme engelli hafız Esma Kürekçik de eğitim için Şanlıurfadan Adıyamana geldiğini, 9 görme engelliye kurs verdiğini aktardı.
     Kursiyerlerin Kuran-ı Kerimi kabartmalardan, harfleri parmak uçlarıyla hissederek öğrendiğini aktaran Kürekçik, Ben gerçekten öğrencilerimin hepsini ayrı ayrı seviyorum ve düşünüyorum. Gece başımı yastığa koyduğumda hepsinin ayrı bir yeri var. Bir anne çocuklarını nasıl bağrına basarsa, ben de onları öyle hissediyorum diye konuştu.
    
     -İşaret diliyle hutbe çalışması
    
     Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü de görme engelliler için geçen yıl da kurs açtıklarını, bu yılki programlarının devam ettiğini söyledi. Kursa gelen öğrencilere aynı zamanda dini bilgiler de verildiğini belirten Öztürkçü, Amacımız kursiyerlerimize Kuran-ı Kerimi kabartma harflerle öğrettikten sonra onlara hafızlık yaptırmaktır dedi.
     Öğrencilerini çeşitli mahallelerden servisler aracılığıyla kursa getirdiklerini aktaran Öztürkçü, programı başarıyla tamamlayacak kursiyerlere belge vereceklerini bildirdi.
     Öztürkçü, engellilere yönelik çalışmalarının devam edeceğini ifade ederek, Geçen yıl Kahta ilçemizde görme engelli bir kızımız, kulaktan duymayla Kuran-ı Kerimi ezberlemiş ve hafızlık belgesi almıştır. Bizim başka bir çalışmamız da işaret diliyle engellilere yönelik hutbe verebilmektir diye konuştu.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Karanlık dünyaları Kuran Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER