Kardan kar etme sloganıyla yola çıktılar

Kardan kar etme sloganıyla yola çıktılar -Kış turizminin önemli merkezlerinden olan Bayraktepe Kayak Merkezi, yerli ve yabancı kayakseverleri bekliyor -Kars Kültür ve Turizm Müdürü Doğanay: Bizim için artık kardan kar etme z


KARS (A.A) - Çağlar Sefertaş - Kış turizminin önemli kayak merkezlerinden Bayraktepe Kayak Merkezi, yerli ve yabancı kayakseverleri bekliyor.
     Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayraktepe Kayak Merkezinde kayak sezonunun açıldığını belirterek, merkezde kar kalınlığının 1 metreye ulaştığını söyledi.
     Doğanay, Kardan kar etme sloganıyla yola çıktıklarını ifade ederek, Sarıkamışta bulunan kayak pistinin genişlik ve uzunluk bakımından dünyanın en güzel üçüncü pisti olduğuna dikkati çekti.
     Bayraktepe Kayak Merkezi pistinin Türkiyede bulunan en düzenli pistlerden biri olduğunu ifade eden Doğanay, Tesisimiz 2 bin 634 metre yükseklikte kurulan ve sarıçamlarla kaplı. Ayrıca 9 pisti olan bir merkez konumunda. Kayakseverler Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurulan mekanik tesislerle yukarıya taşınıyor. Bu tesislerimiz saatte 2 bin 500 kişiyi taşıma kapasitesine sahip dedi.
     Sarıkamışta Türkiyenin çeşitli bölgelerinden ve yurt dışından gelecek tatilcilerin konaklayabileceği 3, 4 ve 5 yıldızlı otellerin ve apart tarzı yapıların bulunduğunu anlatan Doğanay, şunları kaydetti:
     Sarıkamışta 4 yatırım işletmeli otelimiz de tamamlanıyor. İnşallah onlarda hizmete açıldığı zaman daha fazla kişiye hizmet edeceğiz. Biz Sarıkamıştan çok ümitliyiz. Hakikaten Sarıkamıştaki kar kalitesi Alplerde bulunan karın kalitesine sahip. Yani kar 20 gün 1 ay yerde kalsa bile ilk yağdığı gün gibi tazeliğini koruyor. Pistlerimizde kayarken sıfır çığ, sıfır rüzgar diyoruz.
     Doğanay, pistin dünyada 2 bin 500 metrenin üstünde ender yetişen Sarıçam ağaçlarıyla çevrili olduğunu belirterek, Kayak tesislerinde birinci öncelik güvenliktir. Sarıkamış Kayak Tesislerinde açılışından bu yana sadece 1 kişi kaybolmuştur o da yanlış rotada gittiği için. Zaten o kayakçı kaybolduktan 1 saat sonra bulundu dedi.
    
     -Bu yıl çok kar yağdı, daha fazla turist bekliyoruz-
    
     Doğanay, bu yıl piste çok kar yağdığını, Sarıkamışa daha fazla turist beklediklerini belirterek, tesislerin açılması ve tam kapasitesiyle çalışmasının otellerdeki doluluk oranını da etkileyeceğini söyledi. Doğanay, şöyle devam etti:
     Bizim için artık kardan kar etme zamanı olacak İnşallah. Yaptığımız araştırmalara göre geçen yıl kayak merkezimize Rusya ve İrandan turist geldiğini tespit ettik. Azerbaycandan da gelen konuklarımız vardı. Bize komşu olan ülkelerden turist çekmek için direkt uçak seferleri düzenlemeliyiz. Kars Havaalanına gümrükleme yapılması gerekiyor. Gümrükleme yapıldığı zaman Ukraynadan, Kievden buraya turistler kayak yapmaya gelecek. Turizm uzun soluklu bir iş. Zaman bırakılması gerekiyor. Biz de gelen turistlere daha iyi hizmet verebilmek adına personelimizi eğitime alıyoruz. Tesislerimizi ve otellerimizi bakıma alıyoruz. Otellerimizde uygulamalarımızı artırıyoruz. İnşallah daha güzel işlere imza atacağız.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Kardan kar etme sloganıyla yola çıktılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER