Kardeş Okul Kardeş Kurum Projesi

Kardeş Okul Kardeş Kurum Projesi -Amasya İl Emniyet Müdürü Bayazıt: -Çocuklarımıza kaliteli eğitim ve sorumluluk duygusu verilirse toplumdaki suç oranının ciddi oranda azalacağını düşünüyoruz


AMASYA (A.A) - Amasya İl Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, Çocuklarımıza kaliteli eğitim ve sorumluluk duygusu verilirse toplumdaki suç oranının ciddi oranda azalacağını düşünüyoruz dedi.
     Bayazıt, beraberindeki Asayiş ve Çocuk Şube Müdürü Hakan Uzun ile Kardeş Okul Kardeş Kurum Projesi kapsamında Cumhuriyet İlköğretim Okulunu ziyaret etti.
     Okul Müdürü Muharrem Bostancıdan söz konusu proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Bayazıt, bir süre okul idarecileri ve öğretmenlerle sohbet etti.
     İlkokul ve ortaokullarda çocuklara verilecek kaliteli eğitim ile suça sürüklenen çocukların sayısının ciddi oranda düşebileceğini savunan Bayazıt, Polisiye tedbirlerle değil daha çok eğitimle suç oranları düşürülebilir. Çocuğun iyi eğitilmesi gerekiyor ki hayatı boyunca o eğitimle yanlış yapmasın suça karışmasın. Eğer tüm okullarımız çok iyi öğrenci yetiştirseydi bu gün toplumda suça karışan insanların sayısı bu kadar olmazdı diye düşünüyoruz dedi.
     Suça karışan çocuklara bakıldığında ilkokul, ortaokul ve lise mezunu insanlar olduğunu belirten Bayazıt, şöyle konuştu:
     Suça karışan çocuklara baktığımızda bir çoğunun ilkokul, ortaokul ve lise mezunu görüyoruz. Çocuklarımıza kaliteli eğitim ve sorumluluk duygusu verilirse toplumdaki suç oranının ciddi oranda azalacağını düşünüyoruz. Bunu görüyoruz zaten. Öğretmenlerimiz de çocuklar da iyi yönde değişiyor. Bu değişim de topluma katkı veriyor. Tek taraflı bir şey olmuyor. Çocukların belli yaşlarda eğitilmesi gerekiyor. Ağaç yaşken eğiliyor. Aileden sonra eğitim okullarda devam ediyor. Öğretmenlerimiz derslerinin arasında bir kaç dakika çocuklara topluma faydalı olacak bireylerin yetişmesi yönünde bilgiler aktarırlarsa suça yönelme azalacaktır. 13-14 yaşında çocuklar suça karışıyor. Konu çoğu zaman ekonomik de değil. Bu sorunu eğitimle aşacağımızı düşünüyorum.
     Amasya Valiliğince bir süre önce başlatılan söz konusu proje kapsamında kurum ve kuruluşlar protokol gereği eşleştikleri okullara gönüllülük esasına dayalı olarak çeşitli yardımlarda bulunuyor.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Kardeş Okul Kardeş Kurum Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER