Kaybedilişinin 100. yılında Balkanlar

Kaybedilişinin 100. yılında Balkanlar ve Türkiye: Dün ve Bugün paneli


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Kent Konseyi tarafından, Kaybedilişinin 100. yılında Balkanlar ve Türkiye: Dün ve Bugün konulu panel düzenleneceği bildirildi.
     Kırıkkale Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kırıkkale Kent Konseyi, Kent buluşmaları kapsamında 22 Şubat saat 13.30da Kültür Merkezinde düzenlenecek panele Türkolog yazar Amina Sljak Jesenkovic, tarihçi yazar Bedrettin KORO, gazeteci yazar Cemil Kapza, konuşmacı olarak katılırken, panelin yöneticiliğini ise tarihçi Dr. Fahriye Emgili yapacak.
     Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, yaptığı açıklamada, Balkanların çok acılı tarihi dönemlerden geçtiğini ve bu topraklarda çok savaşın yaşandığını belirterek, Balkanların kültürel ve medeniyet açısından çok önemli bir bölge olduğunu kaydetti.
     Osmanlı Devletinin, Balkanlarda yaklaşık 500 yıl hüküm sürdüğünü ifade eden Korkmaz, 500 yıl içerisinde bir ortak kültür, ortak medeniyet anlayışı meydana geldiğini ve bunu bugünlerde bile görmenin mümkün olduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kaybedilişinin 100. yılında Balkanlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER