Kelkit Florası Görücüye Çıkıyor projesi sona

Kelkit Florası Görücüye Çıkıyor projesi sona erdi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Kelkit Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanan ve DOKA tarafından finanse edilen Kelkit Florası Görücüye Çıkıyor projesi sona erdi.
     Kelkit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde yapılan kapanış toplantısına Şiran Kaymakamı ve Kelkit Kaymakam Vekili Edip Çakıcı, Garnizon Komutanı Kurmay Yüzbaşı Yasin Kayabaşı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Irmak, Köse Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Burhan Alim, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Güler, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.
     İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Irmak, Kelkitin yaylaları ve çevresinin binbir çeşit çiçekle bezeli olduğunu belirterek, Bu zengin flora kısa bir gezide dahi büyük küçük herkesin kolaylıkla ilgisini çekebilmektedir. Buna karşılık, elimizde flora ile ilgili yöresel bir envanter bulunmamaktaydı. Bu gerçek ışığında Kelkit Florası Görücüye Çıkıyor projemizi hazırladık ve DOKAya sunduk. Projemizin DOKA tarafından kabul edilmesiyle çalışmalarımıza başladık dedi.
     Kelkitin Avrupa-Sibirya, İran-Turan bitki hatları arasında geçiş bölgesi özelliği taşıdığını ifade eden Irmak, Zenginliğimizin ana sebebi budur. Bu sebeple Kelkitte Fransa, İsviçre gibi ülkelerden daha fazla sayıda endemik bitki bulunmaktadır. Projemiz neticesinde ülkemiz genelinde floramızı çok sayıda kişiye tanıtmayı başardık. Tespit ettiğimiz zengin floramızda bulunan tıbbi ve aromatik bitkiler, ballı bitkiler, süs bitkileriyle ekonomiyi geliştirmeyi, tehdit altında olan türlerin tespitiyle korunmaya alınması çalışmalarının başlatılmasını, endemik türlerimizin tespiti ile de botanik turizminin başlangıcını yapmış bulunmaktayız diye konuştu.
     Toplantıda, projenin akademik heyet başkanı Doç. Dr. Ali Kandemir, yürütülen çalışmaları anlatan sunum yaptı.
    
     Muhabir: Ertuğrul Demir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Kelkit Florası Görücüye Çıkıyor projesi sona Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER