Kırsal Kalkınma Projesi

Kırsal Kalkınma Projesi -Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile IFAD işbirliğiyle Diyarbakır, Batman ve Siirtte yürütülen 37 milyon dolar bütçeli proje kapsamında Diyarbakırda hibe sözleşmeleri imzalandı (Fotoğraflı-


DİYARBAKIR (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile UNDP Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) işbirliğiyle Diyarbakır, Batman ve Siirtte yürütülen 37 milyon dolar bütçeli Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında hibe sözleşmeleri imzalandı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile UNDP Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) işbirliğiyle Diyarbakır, Batman ve Siirtte yürütülen 37 milyon dolar bütçeli proje kapsamında hibe sözleşmelerinin imzalanması amacıyla Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde tören düzenlendi.
     Vali Mustafa Toprak, törende yaptığı konuşmada, projenin çok önemli olduğunu ve temel finansman kaynağının Türkiye Cumhuriyeti olduğunu söyledi.
     Kalkınma ve gelişmenin temelini üretimin oluşturduğunu, üretmeden söz sahibi olunamayacağını ifade eden Toprak, projenin hedefinde de üretimin bulunduğunu bildirdi.
     Proje kapsamında 5 yatırımcı ile hibe sözleşmesinin imzalanacağını dile getiren Toprak, 1 milyon 600 bin lira tutarındaki yatırımların 775 bin lirasının yatırımcıya hibe olarak verileceğini bildirdi.
     Rakamların neler yapıldığını ortaya koyduğunu, bu nedenle çok önemli olduğunu anlatan Toprak, üretilen ürünler sayesinde ihracatın 5 yılda 2 katına çıktığını vurguladı.
     Diyarbakırda üretimin arttığını dile getiren Toprak, şöyle konuştu:
     Bunu rakamlar söylüyor. Üreticilere eğitim ve hibe verilmesi sayesinde üretim artıyor. Tarım ve hayvancılık alanında çok sayıda çalışma yapıldı. Çok güzel noktalara geldik. Sadece Çermik ilçesinde bir yılda 400 bin ton fıstık üretimi yapılıyor. Bütün çalışmaların meyvesini almaya başladık. Çiftçilerin refah düzeyi ve verim artıyor. Özellikle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekere teşekkür ediyorum. Projenin 1 yıl daha uzatılmasını sağladı. Projeleri uyguladıkça kırsal kesimde donanım ve bilgi artıyor.
     Törende Diyarbakır, Batman, Siirt Kalkınma Projesi (DBSKP) Bölge İdarecisi Murat Akbaş da proje hakkında bilgi verdi.
     Daha sonra Vali Toprak ile 5 yatırımcı arasında hibe sözleşmesi imzalandı.
    
     Muhabir: Nurten Aslan - Şaban Yılmaz
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kırsal Kalkınma Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER