Kış geldi... Suriye için bir ekmek,

Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye -Kampanya kapsamında, Adanadaki camilerde Suriye Cuması için saf tutan cemaat, yardım yaptı -Adana Valisi Coş: -Buradaki kardeşlerimizin, komşularımızın zor durumları


ADANA (A.A) - Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası kapsamında, Adanadaki camilerde cemaat Suriye Cuması için saf tuttu, yardım yaptı.
     Kent merkezindeki Ortadoğu ve Balkanların en büyük camisi olarak bilinen Sabancı Merkez Cami başta olmak üzere bütün camilerde okunan cuma namazı hutbesinde, savaş mağduru Suriyeliler için yardım çağrısında bulunuldu.
     Suriyede iki ateş arasında kalmış çocuklara, kadınlara, yaşlılara, ilaçsız ve dermansız insanlara duyarsız kalınmaması gerektiği belirtilen hutbede, Bugün Suriyedeki kardeşlerimiz ve akrabalarımız bir insanlık trajedisi yaşamaktadır. Savaşın acımasız şartları içerisinde her gün ölümle yüzleşmektedirler ifadeleri kullanıldı.
     Cuma namazı için saf tutan cemaat, daha sonra cami önlerine kurulan sandıklarda Suriyeliler için yardımda bulundu.
     Cuma namazını Sabancı Merkez Camisinde kılan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise Suriyede yaşanan ve yürekleri dağlayan durumu herkesin bildiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Buradaki kardeşlerimizin, komşularımızın zor durumlarında yardım etmek bizim geleneğimizde, inancımızda var. Bunun gereğini yapmak için hükümetimizin de Diyanet İşleri Başkanlığının da gerekli çalışmaları var. Aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarının da çalışmaları var. Biz hepsini destekliyoruz. Vatandaşımızın, zor durumda olan ve gerçekten büyük bir hayat mücadelesi veren komşularımıza, oradaki düşkünlere, çocuklara yaşlılara, yaralılara yardım etmek insani bir görev. Bu anlamda milletimizin ve Adanalı hemşehrilerimizin örnek tavır ve davranış sergileyeceklerine inanıyorum. Yardımda bulunan tüm vatandaşları canı gönülden tebrik ediyorum.
    
     Muhabir: Ali Güreli-Aykut Ünlüpınar-Volkan Kaşık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kış geldi... Suriye için bir ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER