Kış geldi... Suriye için bir ekmek,

Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye -Alaplı Müftülüğü Vaizi Eryiğit: -Suriye için topladığımız yardıma yoğun katılım oldu


ZONGULDAK (A.A) - Alaplı Müftülüğü Vaizi Fatih Eryiğit, Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası kapsamında Alaplıda camilerde toplanan yardıma yoğun katılım olduğunu bildirdi.
     Eryiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı kampanyaya vatandaşların destek verdiğini söyledi.
     Cuma namazı hutbesin de Suriyede yaşanan insanlık dramınına duyarsız kalınmaması gerektiğinin anlatıldığını ifade eden Eryiğit, şunları kaydetti:
     Cuma namazı hutbesinde de bahsettiğim gibi Suriyeli kardeşlerimiz bugün bir insanlık dramı yaşamaktadır. Açlıktan, barınmadan, ısınmadan dolayı zor şartlarda yaşadıklarını televizyon ekranlarından görmekteyiz. Gün Allah rızası için insanlık namına Suriyeli kardeşlerimize yardım elini uzatma günüdür diyerek cemaatimize anlattık. Vatandaşlarımızda her zaman olduğu gibi namaz sonrası yardımlarını esirgemediler. Suriye için topladığımız yardıma yoğun katılım oldu. Sadece merkez camimizde 3 bin lira toplandığını öğrendik.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Kış geldi... Suriye için bir ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER