Kış geldi... Suriye için bir ekmek,

Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası -Ordu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri, kampanya kapsamında para yardımı topluyor


ORDU (A.A) - Ordu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Suriyede yaşanan olaylardan etkilenen Suriyelilere yardım için Türkiyedeki sivil toplum kuruluşlarının başlattığı Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası kapsamında yardım topluyor.
     Kampanya kapsamında okuldaki öğretmenler, öğrencilere birer zarf dağıttı. Sınıflarda gerçekleşen zarf dağıtımı sırasında okul müdürü Gökhan Melikoğlu, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmalarda, Suriyede savaşla birlikte acı tabloların yaşandığını anlattı.
     Drama duyarsız kalınamayacağını belirten Melikoğlu, şöyle konuştu:
     Bu kampanyanın içerisinde okuldaki tüm öğretmen ve öğrencilerimiz yer alacak. Sizlerin de öğrenciler olarak bu yardım kampanyasına ailelerinizle destek vermenizi istiyoruz. Suriyedeki insanların susuzluk, açlık, giysi sorunları var. Kısacası çok dertleri var. Sadece iyi günlerde onların yanında olmak yetmiyor, kötü günlerde de bizler o insanların yanlarında olduğumuzu göstereceğiz.
     Kampanyaya destek veren öğretmenlerden Sarfinaz Kayar ise Suriye halkı için duyarlı olmaları gerektiğini vurgulayarak, Okulumuzun da içerisinde yer aldığı bu kampanyaya en büyük desteği vermek bize yakışır. Daha önce de okul olarak bu tür kampanyalar yaparak ihtiyaç sahibi insanlara destek verdik. Bugün Suriye halkının yanında olmak istedik. Komşumuzda yaşanan bu drama asla göz yummamamız lazım dedi.
     Öğretmenlerden Mahmut Çebi de Suriyede sosyal adalet, barış, demokrasi ve özgürlük için mücadele eden bir halk bulunduğunu kaydederek, Ordulular olarak bu zulme göz yumamazdık ve bu konuda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz diye konuştu.
    
     -Onların bizler gibi okumaya hakkı var-
    
     Okul öğrencilerinden Muzaffer Şahin, Suriyedeki insanların da yaşamaya haklarının olduğunu belirterek, Onlar da insan. Oradaki çocukların bizler gibi okumaya hakkı var. Bu nedenle bizler harçlıklarımızı biriktirerek kampanyaya destek olmaya çalıştık. Bu kampanyaya herkesin katkı vermesini bekliyoruz dedi.
     Hüseyin İlker Yücel ise Suriyedeki insanların ne zorluklar çektiğini medya sayesinde takip ettiklerini dile getirerek, Okulumuzun başlattığı bu kampanya sayesinde buradaki insanlara yardım olacağız. Komşusu açken yatan bizden değildir mantığıyla bu projeye herkesin destek vermesini istiyoruz ifadelerini kullandı.
     Toplanan yardımın, Ordu Valiliği tarafından açılan hesaplara yatırılacağı öğrenildi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kış geldi... Suriye için bir ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER