Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası -Kartepe Kent Konseyi Kadın Meclisince, kampanyaya destek amacıyla toplanan 200 koli giysi ve battaniye ve 250 kilogram pirinç, kamyonlara yüklenerek Suriye halkına ulaştır


KOCAELİ (A.A) - Kocaelinin Kartepe ilçesi Kent Konseyi Kadın Meclisince, Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyasına destek amacıyla 200 koli giysi ve battaniye ile 250 kilogram pirinç, kamyonlara yüklenerek Suriye halkına ulaştırılmak üzere yola çıktı.
     Sivil toplum kuruluşları, Türk Kızılayı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) Suriyede mağdur olan, ekonomik zorluklar yaşayan ve mülteci konumunda bulunan halka yönelik düzenlediği Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası çerçevesinde Kartepe Kent Konseyi Kadın Meclisi Gönülbağı Mağazasından tedarik edilen yardım malzemeleri Suriyeye gönderilmek üzere bir kamyona yüklendi.
     Kartepe Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurdane Erişti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl önce Gönülbağı Mağazasının açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, bu mağazadan ihtiyacı olan kişilere yardımda bulunduklarını bildirdi.
     Belediye Başkanı Şükrü Karabalıkın desteğiyle bu yıl yardımların Suriyeye ulaştırılmasını hedeflediklerini ifade eden Erişti, Orada ihtiyacı olan kardeşlerimize bir nebze olsun yardımcı olabilirsek ne mutlu bize dedi.
     Erişti, giysi ve battaniyeden oluşan 200 koli ile 250 kilogram pirinç topladıklarını dile getirerek, bu yardımları zaman zaman tekrarlayacaklarını kaydetti.
     Belediye personelince yüklenen kamyon, insani yardım kuruluşları vasıtasıyla Suriyeye ulaştırılmak üzere Bursaya hareket etti.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER