Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye -Gaziantep İnsani Yardım Derneği, kampanya kapsamında Suriyeye 5 kamyon yardım malzemesi gönderdi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep İnsani Yardım Derneği, Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında, Suriyeye 5 kamyon yardım malzemesi gönderdi.
     Dernek tarafından, hayırseverlerden toplanan ekmeklik un, halı, giyecek ve gıda malzemeleri kamyonlara yüklenerek, Suriyedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.
     Dernek başkanı Mehmet Emin Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kışın gelmesiyle Suriyede durumun daha da kötüleştiğini söyledi. Halkın, acil olarak un ve battaniye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Aslan, şöyle konuştu:
     Gaziantep İnsani Yardım Derneği olarak sınırın öbür tarafına öncelik veriyoruz. Suriyede bir ateş var. Biz de insanlığımızın, kardeşliğimizin bir gereği olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sınırın öbür tarafında yaşanan büyük bir zulüm var. Ciddi anlamda insani dram yaşanıyor. Bu anlamda hayırseverlerden topladığımız acil ihtiyaç olan gıda ve kışlık malzemeleri 5 kamyona yükleyerek gönderdik. Bundan sonra da un, battaniye ve kışlık giyecek yardımlarımız sürecek.
     Anadolu insanının Suriye halkına elinden geldiğince yardım ettiğini vurgulayan Aslan, dernek olarak bu yardımlara vesile olmaya çalıştıklarını kaydetti.
     Yardım konvoyu, İstasyon Meydanında edilen dualarla Suriyeye gitmek üzere yola çıktı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan / Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER