Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası -Kimse Yok mu Derneği, kampanya kapsamında Suriyeli mültecilere 18 milyon lira tutarında yardım yaptı


KOCAELİ (A.A) - Kimse Yok mu Derneği, Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında Suriyeli mültecilere 18 milyon lira tutarında yardım yaptı.
     Kimse Yok Mu Derneğinden yapılan açıklamaya göre, derneğin düzenlediği kampanyada 18 milyon lira tutarında ayni ve nakdi yardım toplandığı, yardımların Hatay Yayladağı, Kilis, Kahramanmaraş, Akçakale, Ceylanpınar ve Osmaniyedeki Suriyeli mültecilere ulaştırıldığı bildirildi.
     Dernek şubelerinin desteğiyle bölgeye yardım malzemesi yüklü 100den fazla tır gönderildi.
     Ayrıca, Suriyeli mülteciler için yardım yapılan illerde yaşam şartlarını iyileştirmek için seyyar tuvaletler, banyolar ve oyun parkları yapıldı.
     Kimse Yok Mu Derneği Gaziantep Şubesi ise bin kişiye sıcak yemek dağıtıyor, bölgede açılan sağlık ocağı da mültecilere hizmet veriyor.
    
     -Kocaeliden 1 tır yola çıktı-
    
     Öte yandan, Kimse Yok Mu Derneği Kocaeli Şubesi, yardımseverlerin katkısıyla Suriyeli mültecilere 5 ton un, 1 ton su, 2 ton patates, 1,5 ton makarna, 1,5 ton salça, 500 gram sıvı yağ, şeker, pirinç, bulgur, nohut, çay, helva, zeytin gibi temel gıda maddeleri ile 850 battaniye, giysi, 750 çift kışlık ayakkabı, temizlik malzemesi, çikolata, çocuk bezi, oyuncak gibi malzemelerden oluşan 90 bin lira değerinde ayni yardım gönderdi.
     Yardım tırı, İzmit İlçe Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlunun duasının ardından mültecilere ulaştırılmak üzere yola çıktı.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER