Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası -Suriyeliler İçin Malatya Yardım Platformu, kentte tek tip halı uygulamasına geçen bazı camilerdeki el ve makine dokuması halıları, zor günler geçiren Suriyelilere gönderme


MALATYA (A.A) - Tuba Karahan - Suriyeliler İçin Malatya Yardım Platformu, ülkelerindeki olaylar nedeniyle zor günler geçiren Suriyelilerin yarasına bir nebze olsun merhem olabilmek ve kış şartlarının ağır yükünü azaltabilmek için gıda ve giyecek gibi yardımların yanı sıra, tek tip halı uygulamasına geçen camilerdeki halıları da topluyor.
     Platform üyelerinden İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyede Esed zulmüne maruz kalan, mağdur olan halk için halı topladıklarını belirtti.
     Malatyada vatandaşların yardıma muhtaç insanlara karşı olan duyarlılığının Suriye halkı için de devam ettiğini vurgulayan Karaman, kampanyaya gıda ve kıyafet gibi pek çok yardımda bulunulduğunu söyledi.
     Bunların yanı sıra MAZLUMDER olarak İl Müftülüğüne başvurduklarını anlatan Karaman, camilerde ihtiyaç fazlası olan halıları Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılamak için değerlendirmeyi amaçladıklarını kaydetti. Müftülüğün başvurularını yerinde bulduğunu dile getiren Karaman, Camilerdeki ihtiyaç fazlası halıları toplayıp inşallah Suriyeye göndereceğiz. Bugüne kadar bir kısmı el dokuması olmak üzere 2 binin üzerinde halı topladık. Bunları da yardım tırlarımızla Suriyeli kardeşlerimize ulaştırmayı planlıyoruz dedi.
    
     -Paşaköşkü Camisindeki 75 halı Suriyelilere verildi-
    
     Tek tip halı uygulamasına geçen Malatyadaki Paşaköşkü Camisinin halıları da Suriyelilerin yararına sunulmak üzere toplandı. Cami imamı Tahsin Doğan bir hayırseverin de katkılarıyla camide tek tip halı uygulamasına geçtiklerini belirtti.
     Doğan, daha önce vatandaşlar tarafından camiye bağışlanan 41 kilim, 22 makine dokuma, 12 de el dokuma olmak üzere toplam 75 halıyı Suriyelilere gönderilmek üzere verdiklerini bildirdi.
    
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER