Kış Geldi... Suriye için bir ekmek,

Kış Geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası -Kimse Yok Mu Derneği Malatya Şubesi, gıda, giyecek ve battaniyeden oluşan 11. yardım tırını Suriyelilere gönderdi


MALATYA (A.A) - Kimse Yok Mu Derneği Malatya Şubesi, Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında, gıda, giyecek ve battaniyelerin bulunduğu 11. yardım tırını Suriyelilere gönderdi.
     Kimse Yok Mu Derneği Malatya Şube Başkanı Nami Güzeler, yaptığı yazılı açıklamada, Suriyedeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeli mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere düzenlenen kampanyaya şube olarak destek verdiklerini belirterek, gıda, giyecek ve battaniye gibi malzemelerle dolu 11. tırlarını Suriyeliler için gönderdiklerini kaydetti.
     Dernek olarak Türkiye genelinde 150 tır ayni yardım malzemesi toplayarak Suriyelilere gönderdiklerini ifade eden Güzeler, Malatya şubesi olarak da 4 ayda 11 tır dolusu yardım malzemesini ihtiyaç sahibi Suriyelilere ulaştırdıklarını vurguladı.
     Kampanyanın ilk gününden bu yana kentten 25 milyon liralık yardım malzemesi gönderdiklerini kaydeden Güzeler, Türkiyeye sığınan ve herhangi bir çadır kentte kalma imkanı bulamayan Suriyelilere 11 tır ayni yardım malzemesi ulaştırdık. Nakdi yardımlarla bunun 4 aydaki toplam bedeli 25 milyonu bulmaktadır. Dernek genel merkezimiz Reyhanlı, Kırıkhan, Nizip, Kilis ve Ceylanpınar gibi bölgelerde bu yardımları dağıtıyor ifadelerini kullandı.
     Suriyeye gönderdikleri son yardım tırında temel ihtiyaç malzemesi un, şeker, yağ, pirinç gibi gıda malzemeleriyle battaniye ve giyecek malzemeleri bulunduğunu belirten Güzeler, yeni yardım tırını hazırlamak için çalışmalara başladıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye için bir ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER