Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek

Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye -İHH Bursa Şubesi, Suriye halkına ulaştırılmak üzere yardım malzemeleriyle dolu 5 tırı yola çıkardı


BURSA (A.A) - İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı (İHH) Bursa Şubesi, Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye kampanyası kapsamında, Suriye halkına ulaştırılmak üzere yardım malzemeleriyle dolu 5 tırı, yola çıkardı.
     İHH Başkan Yardımcısı Yaşar Kutluay, Suriyeye yardım götürecek 5 tırın uğurlanması dolayısıyla düzenlenen törende, baba Esedden bu zulmü ve mirası devralan Beşşar Esedin kan akıtmaktan hiç geri durmadığını söyledi.
     Şu ana kadar yaklaşık 100 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiğini ifade eden Kutluay, şöyle konuştu:
     150 bin insan kayıp, bunun dışında yine Suriyenin dışında 700 bin mülteci kardeşimiz var. Bölgede ısınma sorunu had safhada. İnsanlar yollarda gördükleri ağaçları kesiyorlar. Ben iki hafta önce Halepe gittim, bir parça ekmeği evinize götürebiliyorsanız şanslısınız. Biz bu evlere orada misafir olduk. İnsanlar gerçekten çok büyük sıkıntı çekiyorlar. Ama sizin burada yapmış olduğunuz yardımlar, onları o kadar mutlu ediyor ki Türkiyenin, halkıyla sivil toplum kuruluşlarıyla her yönüyle arkalarında olduklarını hissediyorlar.
     İHH Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan da Bursadan Suriyeye 19. yardım tırının yola çıktığını belirtti. Kaptan, şunları kaydetti:
     Özellikle kışın gelmesiyle daha önce battaniye kampanyamız yapılmıştı. Bu dönem özellikle 45 ton odunumuz var. Orada elektrik yok, yakacak bulamadıkları için soğuktan donan kardeşlerimiz oldu. Bu sebeple bugün yola çıkan yardım malzemelerinin içinde 45 ton odun, 25 ton kuru gıda, 25 ton da giyim ve battaniyeden oluşan tekstil malzemesi var.
     İHH yardımlarının aralıksız devam edeceğini vurgulayan Kaptan, Suriye halkı için Bursadan yola çıkan 19. yardım tırında 150 bin lira değerinde malzeme var. Bu yardımlar Suriye içerisine dağıtılmak üzere bölgeye gönderilecek dedi.
     Yapılan duaların ardından 5 tır, Suriyeye uğurlandı.
    
     Muhabir: Semih Kır / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER