Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye kampanyası -Antalya İHH İnsani Yardım Vakfı, yardım kampanyası kapsamında Suriyeye bir tır dolusu un gönderdi -Antalya İHH İnsani Yardım Vakfı Dernek Başkanı Yıldırım: 138 bin l


ANTALYA (A.A) - Antalya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye kampanyası kapsamında toplanan yardımlarla alınan bir tır dolusu un, Suriyeye gönderildi.
     Antalya İHH İnsani Yardım Vakfı Dernek Başkanı Mehmet Yıldırım, Antalya İHH İnsani Yardım Vakfı ile Kepez Belediyesi tarafından Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye kampanyası kapsamında toplanan yardımların Suriyeye gönderilmesi nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Parkında düzenlenen törende, İHHnın felaket bölgelerine uğrayıp geçmediğini, gittiği yerde kalıcı olduğunu söyledi.
     Savaşı geride bırakan Bosna ve Kosovada Müslüman halkların kazandığı mevzileri güçlendirmeye matuf sosyal ve kültürel projeleri desteklediklerini dile getiren Yıldırım, Çeçenlerin bitmeyen çilelerini paylaşmaya devam ediyoruz. Açede, Pakistanda hastaneler kuruyor, okullar açıyoruz. Deprem mağduru yetimlerin bakımını üstleniyoruz dedi.
     Kampanya kapsamında topladıkları 138 bin liranın 6 tıra yakın un alabildiğini, bunu Antalya İHH olarak İHHnın hesabına yatırdıklarını bildiren Yıldırım, En büyük un fabrikaları Gaziantep ve Konyada. Antalyadan nakliye ücreti 6-7 bin lira olacağı için biz 138 bin lirayı İHHnın hesabına yatırdık. Yedinci tır anlamında bir tırı da buradan gönderiyoruz. Tırda 500 çuval un ile 700 metrekarelik alanı ısıtabilecek bir ısıtıcı cihaz var. İnşallah arkasından 3 tır daha tamamlayıp toplam 10 tırla Suriyeli aç ve açıkta olan kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz diye konuştu.
     Un yüklü tır, dua yapılmasının ardından Suriyeye gitmek üzere hareket etti.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER