Kışın onları da unutmayın

Kışın onları da unutmayın -Kış aylarında evcil hayvanların bakımına özen gösterilmesi, dışarıda tutulan hayvanların bağlanmaması gerektiği bildirildi -Uşak Belediyesi Veterineri Okan Aydın: -Kış aylarında hayvanlar için me


UŞAK (A.A) - Soner Kılınç - Kış aylarında evcil hayvanların bakımına özen gösterilmesi, dışarıda tutulan hayvanların bağlanmaması gerektiği bildirildi.
     Uşak Belediyesi Veterineri Okan Aydın, soğuk havalarda evcil hayvanların bakımına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının sıfırın altına düştüğü kış günlerinde, hayvanları da unutmamak, onların beslenme ve bakımına dikkat etmek gerektiğini söyledi.
     Kışın evde beslenen hayvanlarla dışarıda barındırılan hayvanlara farklı şekilde bakılmasının önemini vurgulayan Aydın, bu dönemde özellikle hayvanların besinlerine özen gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.
     Hayvanların kış şartlarına uyum sağlarken daha fazla enerjiye ihtiyaç duyduğunu aktaran Aydın, şöyle devam etti:
     Bu nedenle kedi ve köpek gibi sokak hayvanlarına enerji veren gıdalar verilmeli. Kış aylarında dışarıda tutulan hayvanlar bağlanmamalı, besinleri artırılmalı. Kış aylarında hayvanlar için metal su kapları yerine plastik su kapları kullanılmalı, suyun donmasını önlemek için içine sıvı yağ ilave edilmeli. Köpeklere ayrıca vitamin aşısı yapılmalı. Tüy dökülmesinin önüne geçmek için de ilaç kullanılabilir.
    
     -Evde barınan hayvanlara diyet-
    
     Aydın, kış aylarında evde bakılan kedi ve köpekler için diyet uygulanması gerektiğini söyledi.
     Evde yaşayan hayvanlara daha az yemek vermeli, az ama enerji veren gıdalar tercih edilmeli diyen Aydın, dökülmesinin önüne geçmek için kış aylarında evde bakılan hayvanların tüylerinin kesilebileceğini ifade etti.
     Aydın, evde kuş besleniyorsa ortamın sıcaklığının düzenli olarak kontrol edilmesi ve kuşların hava sirkülasyonunun olduğu bölgelerden uzak tutulması gerektiğine dikkat çekti.
    
     -Sokak hayvanları unutulmamalı-
    
     Okan Aydın, aşırı soğuk havalarda sokak hayvanlarının da ilgi beklediğini anımsattı.
     Sokak hayvanları ile kuşların kış aylarında, özellikle karlı günlerde ciddi yemek sıkıntısı çektiğini, bu nedenle belirli bölgelerde bu hayvanlar için yemleme yapılması gerektiğini belirten Aydın, Vatandaşlarımız, evlerinin balkonlarına ya da pencere önlerine ekmek kırıntıları koyarak pek çok kuşun ölümünün önüne geçilebilir. Bunun yanında belirli bölgelerde sokak hayvanları için beslenme odakları oluşturabilir. Emin olun sizin evde çöpe attığınız gıda parçaları onlar için çok önemli besin maddeleridir diye konuştu.
     Aydın, sokak kedilerinin kış aylarında soğuktan korunmak için yeni park etmiş otomobillerin motor bölümlerine girebildiklerine de işaret ederek, sürücülere istenmeyen olaylar yaşamamak için araçlarını çalıştırmadan önce kaputlarına vurarak kedilerin kaçması için ses çıkarmalarını tavsiye etti.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kışın onları da unutmayın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER