Kıyamet senaryoları

Kıyamet senaryoları -Edirnede cuma namazında okunan hutbede, kıyamet söylentilerine inanılmaması gerektiği belirtildi (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Edirnedeki cuma namazında okunan hutbede, kıyamet senaryolarına inanılmaması gerektiği belirtildi.
     Darül Hadis Cami İmamı Mahmut Eroğlu, cuma hutbesi için çıktığı minberde, öncelikle internetin her ne kadar yararlı bir teknoloji olsa da zararlarının da olduğunu, bu noktada ailelerin çocukları için çeşitli önlem alması gerektiğini söyledi.
     Eroğlu, son günlerde Maya takvimine dayandırılarak yapılan kıyamet senaryolarının gündemde olduğunu anlatarak, Maya takvimine göre kıyamet kopacağına dair safsatalar zirve yapmış durumda. Hurafeler, aslı astarı olmayan bu iddialar batıl ve sahtedir. Bizim dinimizle, kültürümüzle, medeniyetimizle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Biz Müslümanlar kesinlikle bu konulara itibar etmememiz gerekir. Asıl ve gerçek olan ebedi hayata her an hazırlıklı olabilmektir.
     Kıyamet kopacakmış, zaten kişinin ölümüyle kişinin kıyameti zaten kopar. Ahiret inancımızı zinde tutalım, kıyamet gününü sadece yaradan bilir. Bizim takvimimiz hicri takvimidir, Maya takvimi gibi safsatalara kulak asmayalım.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kıyamet senaryoları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER