Kredi kartı kopyalamada Denizli Türkiye birincisi

Kredi kartı kopyalamada Denizli Türkiye birincisi iddiası -Denizli Emniyet Müdürlüğü: Haberde yer alan hususlar gerçeği yansıtmamaktadır


DENİZLİ (A.A) - Denizli Emniyet Müdürlüğü, Kredi kartı kopyalamada Denizli Türkiye birincisi şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 5 Aralıkta Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu öğrencilerine yönelik düzenlenen Siber Güvenlik konulu seminerde sunum yapan bir katılımcının kredi kartı koplayamada Denizlinin Türkiye birincisi olduğuna yönelik iddiasının bazı basın yayın kuruluşlarında yayımlandığı belirtildi.
     Bahse konu haber ile ilgili yapılan araştırmada iddianın herhangi bir veriye dayanmadığı ifade edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:
     Haberde yer alan hususlar gerçeği yansıtmamaktadır. Emniyet Müdürlüğümüz kayıtlarında diğer suç istatistiklerinde olduğu gibi kart kopyalama ve bilişim alanındaki suçlarda da suç sayısının ilimiz nüfus oranına paralellik arz ettiği, istatistiki açıdan da illimizin Türkiye ortalaması içerisinde orta sıralarda yer aldığı anlaşılmıştır. Ayrıca Emniyet Müdürlüğümüzce bilişim alanında işlenen suçlar ve kredi kartı güvenliği ile ilgili zaman zaman toplumda farkındalık oluşturmak ve suçların işlenmeden önce önlenmesi amacıyla basın yayın yoluyla bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bu yönde gerçeğe aykırı bilgiler vererek halkımızı yanlış bilgilendiren ve toplumu gereksiz endişelere sevk eden açıklamalarla ilgili kanuni ve yasal takibat başlatılacaktır.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Kredi kartı kopyalamada Denizli Türkiye birincisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER