Kronik Hastalıkların İzlem Çalışması toplantısı Gülşehirde

Kronik Hastalıkların İzlem Çalışması toplantısı Gülşehirde yapıldı


NEVŞEHİR (A.A) - Avanos ve Gülşehir İlçelerinde Görülen Kronik Hastalıkların Prevalans, İnsidans ve Risk Faktörlerinin Değerlendirilmesi İzlem Çalışması toplantısı Gülşehirde yapıldı.
     Gülşehirde düzenlenen Türk İç Hastalıkları ve Uzmanlık Derneği tarafından yürütülen Avanos ve Gülşehir ilçelerinde 10 yıl süre ile yapılacak olan Avanos ve Gülşehir İlçelerinde Görülen Kronik Hastalıkların Prevalans, İnsidans ve Risk Faktörlerinin Değerlendirilmesi İzlem Çalışması toplantısına, Gülşehir Kaymakamı Abdullah Özadalı, Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, Gülşehir Müftüsü Nuh Arslan, Gümüşkent Belediye Başkanı Mustafa Arıkan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Uzmanı Prof. Dr. Serhat Ünal ile çok sayıda doktor, sağlık çalışanı, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.
     Toplantıda konuşan Kaymakam Özadalı, böyle bir çalışmanın yapılmasının ülke için önemli olduğunu ve Gülşehirin seçilmesinin ayrıca bir önem taşıdığını belirtti.
     Bu çalışmanın ileriye dönük ülkenin sağlık konusunda kalkınması anlamına geldiğini ve Gülşehirde yürütülecek tarama çalışmasına Kaymakamlık olarak tam destek verdiklerini dile getiren Özadalı, ilçe halkından da bu çalışmaya destek vermelerini istedi.
     Başkan Dursun da, Türkiyede ve bölgemizde sık görülen kronik hastalıkların görülme sıklığı ile ilgili bilgilerin kısıtlı olduğunu dile getirerek, dernek tarafından Gülşehirde yürütülecek uzun soluklu tarama çalışması ile analiz raporlarının elde edileceğini ve risk faktörlerinin belirleneceğini kaydetti.
     Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Uzmanı Prof. Dr. Ünal ise çalışmanın gönüllülük esaslarına göre yürütüleceğini söyleyerek, yürütülecek çalışmaya destek verilmesini istedi.
     Ünal, çalışmaların neticelenmesiyle elde edilecek sonuçların, ileriye dönük 10 yıllık analiz raporları ile hem vatandaşlara hem de sağlık alanındaki çalışmalara ışık tutacağını belirterek, Avanos ve Gülşehirin bu çalışma için belirlendiğini ve bu iki ilçede yaşayan vatandaşların tansiyon, şeker, kolesterol ve kronik hastalıklarının tespit edilme çalışmalarının ev ziyaretleri yoluyla yapılacağı ifade etti.
     Soru cevap şeklinde devam eden programda, ilçede çalışma yürütecek ekip tanıtıldı.
     Başkan Dursun tarafından katılımcılara ilçeye özgü plaketlerin takdimi yapıldıktan sonra dernek üyelerince getirilen çam fidanları Gülşehir Meslek Yüksekokulu bahçesinde katılımcılar tarafından toprağa dikildi.
    
     Muhabir: Dilaver Can
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Kronik Hastalıkların İzlem Çalışması toplantısı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER