Küçük spor salonundan büyük başarılar çıkardılar

Küçük spor salonundan büyük başarılar çıkardılar -Trabzondaki Altınyumruk Spor Kulübü sporcuları, 110 metrekare alanda yaptıkları antrenmanlarla 3 Avrupa şampiyonluğu, 4 dünya ikinciliği olmak üzere uluslararası müsabakalarda


TRABZON (A.A) - Selçuk Kılıç - Trabzondaki Altınyumruk Spor Kulübü sporcuları, 110 metrekare alanda yaptıkları antrenmanlarla 3 Avrupa şampiyonluğu, 4 dünya ikinciliği olmak üzere uluslararası müsabakalarda 20 madalya elde etti.
     Kent merkezindeki Ortahisar Mahallesinde yer alan ve wushu, kick boks, muay thai gibi branşların yapıldığı, antrenör İskender Ofluya ait Altınyumruk Spor Kulübü, uluslararası ve Türkiyedeki şampiyonalarda elde ettiği derecelerle dikkati çekiyor.
     Bir binanın zemin katındaki 110 metrekarelik salonda antrenman yapmalarına rağmen bu kulüpten yetişen sporcular, 10 yılda, Trabzona ve Türkiyeye 150 madalya getirmeyi başardı.
     Bünyesinde 10 milli wushucu barındıran kulübün sporcuları, 3 Avrupa şampiyonluğu, 3 Avrupa ikinciliği, 4 Avrupa üçüncülüğü, 6 dünya üçüncülüğü, 4 dünya ikinciliği olmak üzere uluslararası şampiyonalarda 20 madalya kazanma başarısı gösterdi.
     2006 ve 2008 yıllarında büyüklerde Murat Kaçan, 2012 yılında ise Yavuz Selim Kazancı Avrupa şampiyonluğu elde eden isimler oldu. Savaş Bekar 2010, 2011 ve 2012 yıllarında, Elif Keleş de 2011 yılında dünya ikinciliği elde etti.
     Son olarak Antalyadaki Türkiye Şampiyonasından 3 birincilik, 2 ikincilik ve 5 üçüncülük olmak üzere 10 madalya ile dönen Altınyumruk Spor Kulübü, 110 metrekare alanda 10 yıllık sürede 50si Türkiye şampiyonluğu olmak üzere 150 madalya elde etti.
    
     -Antrenör Oflu: Dünya şampiyonu da çıkaracağız-
    
     Antrenör İskender Oflu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 33 yıl önce karateyle başladığı spor yaşantısında 2002 yılından bu yana 150 madalya almanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.
     Oflu, 110 metrekarelik spor salonunda Avrupa ve dünya şampiyonalarında 20 madalya elde ettiklerini belirterek, 3 Avrupa şampiyonluğu, 4 dünya ikinciliğimiz, 6 dünya üçüncülüğümüz, 3 Avrupa ikinciliğimiz, 4 Avrupa üçüncülüğümüz var. Sadece dünya şampiyonluğumuz yok. Hep finalde Çinlilere kaybettik. Salonumuzda tek dünya şampiyonluğu eksik. Dünya şampiyonluğunu da başararak bu eksiğimizi de gidermiş olacağız dedi.
     Dünya ikincisi Elif Keleş de 2010 yılında başladığı wushuda 1 yıl sonra dünya ikinciliği elde ettiğini kaydederek, Başarımızı hocamıza borçluyuz. Tecrübeli antrenörümüz var. Disiplinli, sistemli çalışmayla küçük bir salonumuz olmasına karşın büyük başarılara imza attık. Şartlar ne olursa olsun bunun devamı gelecek diye konuştu.
     Antrenör İskender Oflunun oğlu Oğuzhan Oflu da Alanyada 60 kiloda ikinci olduğunu, takım halinde 10 madalya kazanmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.
    
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Küçük spor salonundan büyük başarılar çıkardılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER