Küçük Şehrin Büyük Düşünen Kadınları projesi

Küçük Şehrin Büyük Düşünen Kadınları projesi


BAYBURT (A.A) - Bayburtta yürütülen Küçük Şehrin Büyük Düşünen Kadınları projesi kapsamında seminer düzenlendi.
     Gümüşhane-Bayburt Barosu Vedat Ahsen Coşar Bayburt Adli Yardım Bürosu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminere, Vali Hasan İpekin eşi Gülten İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polatın eşi Kerime Polat, Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Leyla Karabulut, dernek üyeleri ile kadınlar katıldı.
     Dernek Başkanı Karabulut, yaptığı konuşmada, proje kapsamında kadınlara mesleki eğitimler vererek herkesin kendi becerileri doğrultusunda iş bulmalarını sağlamayı, evlerinde dahi olsa para kazanmalarının önünü açmayı amaçladıklarını söyledi.
     Özellikle son yıllarda Bayburtlu kadınların çok güzel işler başardığını dile getiren Karabulut, Daha güçlü, daha üretken ve aile ekonomisine destek veren kadınların bu küçük şehrin kaderini değiştireceklerine inanıyorum. Bu memleketin kaderi değişmiyorsa bunun suçlusu sadece erkekler değil, biz kadınların da suçu var. Küçük şehrin büyük düşünen kadınları, kendini geliştirerek ve yenileyerek bu kaderi değiştirecektir dedi.
     Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı ise bölgenin erkek egemen bir yapıya sahip olduğunu savunarak, Kadınla erkek bir kuşun iki kanadı gibidir. O kanatlardan biri kırılırsa yahut o kanat azıcık incinirse o kuş göğsünün üzerinde yerde sürünür. O kuştan kimse artık fayda beklemesin, ya ölür gider ya da birilerine muhtaç olur. Onun için o iki kanadın da çok sağlam, çok sağlıklı, ileriye dönük her şeyi birlikte yapabilme gücünün olması gerekir diye konuştu.
     Çomaklı, doğuda kadın olmanın zorluğunun kadınların her şeye kaderim deyip katlanmasından kaynaklandığını ifade ederek, Erkeklere kötü diyemeyiz. Çünkü herşey eğitimden geçiyor. Erkeği de yetiştiren biz kadınlarız. Erkeği biz anneler yetiştirdiğimize göre demek ki bizim suçumuz var, bunun müsebbibi biziz dedi.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Küçük Şehrin Büyük Düşünen Kadınları projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER