Kültür ve sanat şehri Gaziantep

Kültür ve sanat şehri Gaziantep -Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey: -2004 yılında kentimizde bir tane kültür merkezi bile yokken, bugün kentimiz bir kültür ve sanat şehri oldu


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 2004 yılında kentte bir tane kültür merkezi bile yokken, bugün ilin bir kültür ve sanat şehri olduğunu bildirdi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklama göre, Başkan Güzelbey, Kazakistandan gelerek kendisini ziyaret eden Karagandı Caz Orkestrası heyetine, kentteki kültür ve sanat alanında yapılan çalışmalardan anlattı. Gaziantepin son zamanlarda kültür ve sanat alanında büyük hamleler yapmış bir şehir olduğunu belirten Güzelbey, kültür alanındaki çalışmaları önemsediklerini ifade etti.
     Göreve geldiğinde belediye bünyesinde kültür dairesi olmadığını aktaran Güzelbey,Gaziantep, yakın zamana kadar kültür ve sanatın icra edileceği bir kültür merkezine sahip değildi. Öyle ki belediyemizde bir kültür dairesi bile yoktu. Oysa bugün Gaziantep birçok kültür merkezine sahip, kültür ve sanatın yaşatıldığı bir şehir haline geldi değerlendirmesinde bulundu.
     Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Pulattaş da Karagandı Caz Orkestrasının Türkiyede konser verdiği 3 kentten birinin Gaziantep olduğunu belirterek, Karagandı ile Gaziantep arasında kardeş şehir ilişkisi tesis etmek istediklerini belirtti.
     Karagandı Caz Orkestrası solistlerinden Araylım Jukenova da Balat ile Sarı Gelin şarkılarını seslendirirken, Maksim Andreyçenko da enstrümanıyla küçük bir konser verdi.
     Karagandı Flarmoni Müdürü Talgat İdrisov, yöresel kıyafetlerini Başkan Güzelbeye giydirirken, altından bir saz maketi hediye etti.
     Güzelbey ise İdrisova, Bizim geleneklerimizde bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır diyerek, el yapımı bakır kahve fincanı hediye etti.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kültür ve sanat şehri Gaziantep Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER