Malatya Günleri başladı

Malatya Günleri başladı -Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde 2 Eylül tarihine kadar sürecek etkinlikte, yöresel değerler ve ürünler sergilenecek


İSTANBUL (A.A) - Malatya Valiliğinin koordinasyonunda düzenlenen Malatya Günleri, Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde başladı.
     Malatya Belediyesi, Malatya Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı ve İstanbuldaki Malatyalı sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla ikinci kez düzenlenen etkinlik, 2 Eylüle kadar devam edecek.
     Etkinlikle, Malatyanın sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel turizm potansiyelinin ulusal alanda tanıtılması, zengin ve sağlıklı mutfak kültürü ve damak tadının ülke geneline duyurulması, yöresel değerlerin ve ürünlerin sergilenmesi, Malatyalı iş adamlarının sahip olduğu önemli marka ve ticari ürünlerin ülke genelinde tanıtılması ve Malatyanın il sınırları dışında anlatılması amaçlanıyor.
     Etkinliğin açılışına, Malatya Valisi Mehmet Ulvi Saran, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İstanbuldaki bazı ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü yetkilileri, Malatyalı iş adamları ile çok sayıda davetli katıldı.
     Açılışın ardından katılımcılar etkinlik alanında kurulan stantları gezdi.
     Stantlarda, çeşitli sektörlerden Malatyalı firmalar ürünlerinin tanıtımını ve satışını yaparken, kamu kurum ve kuruluşları da görev alanları ve projeleriyle ilgili tanıtım yapıyor.
     Etkinlik süresince, Feshane otoparkında kurulan sahnede Malatya Musiki Cemiyeti konser verecek.
    
     Muhabir: Eda Topcu / Nurhan Çorlu
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber Malatya Günleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER